Megan Markl: Poseban detalj uz venčanicu u čast princezi Dajani (video)

Megan Markl: Poseban detalj uz venčanicu u čast princezi Dajani (video)

Autor: | 21/03/2018

0

Kako se venčanje Megan Markl i princa Harija bliži, tako saznajemo nove detalje koji će obeležiti taj dan. Jedna od novosti je ta da će mlada nositi isti detalj koji je na svom venčanju nosila mladoženjina majka, princeza Dajana.

Tijara koju je princeza Dajana nosila na dan svog venčanja i u brojnim drugim formalnim prilikama, a koja je u vlasništvu njene porodice, nije nošena u javnosti otkad ju je Dajana nosila poslednji put. Ali, čini se da će slavnu tijaru posle dugo vremena svet ponovno videti 19. maja, na dan venčanja Megan Markl i princa Harija.

 

Sve su glasnija šaputanja da će "Tijaru Spenser", što je devojačko prezime princeze Dajane, Megan nositi na dan kada postane Harijeva supruga. Ova informacija krenula je od stručnjaka iz britanske kompanije Debrett koja se bavi podučavanjem lepog ponašanja u visokom društvu, a zajedno s lancem prodavnica odećom Bicester Village firma je izdala vodič za venčanja Modern British Wedding.

Kraljevske mlade tokom prošlog veka nosile su predivne tijare i one često predstavljaju nešto pozajmljeno. Kraljica Elizabeta nosila je tijaru Fringe izrađenu od ogrlice koju je njenoj baki, kraljici Meri poklonila kraljica Viktorija. Elizabeta je pak tijaru pozajmila svojoj ćerki, princezi Ani kada se udavala za Marka Filipsa, dodali su iz kompanije Debrett.

 

"Tijara Spenser" imala je vrlo posebno značenje za princezu Dajanu, pa će se mnogi složiti da Megan Markl nije mogla da izabere bolji detalj kojim će odati čast majci svog budućeg supruga i uz koji će njena venčanica izgledati još posebnije. Tijara je izrađena u obliku raskošnog cvetnog uzorka od dijamanata i srebra i na sredini ima srce, simbol ljubavi.

 

I Kejt Midleton nosila je tijaru "Lover's Knot" koja je takođe pripadala princezi Dajani, a dobila ju je na poklon od kraljice Elizabete II. kada se udala za princa Vilijama. Kejt je čast pokojnoj princezi u nekoliko prilika odala i sličnim izborom odeće.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty