Veljko Ražnatović: Oduvek sam želeo da se bavim boksom, ali majka nije bila za to

Veljko Ražnatović: Oduvek sam želeo da se bavim boksom, ali majka nije bila za to

Autor: | 15/03/2018

0

Predstavljali su ga kao sina Cece i Željka Ražnatovića, ali kada je Veljko u prvom profesionalnom boks meču nokautirao rivala, pokazalo se da ima vrlo snažno sopstveno ja i želi da ga izgrađuje upravo u ringu.

Pred prepunim tribinama u Jagodini on je na pod poslao Bugarina Krastja Jordanova, u meču kruzer kategorije, do 90,7 kilograma. Koliko vremena provodi među konopcima, i ne čudi.

- Pred takmičenja treniram naporno, a to može da bude dva do tri puta dnevno. Akcenat stavljam prvo na fizičku spremnost, zatim radim na poboljšanju kondicije, dok poslednjih nedelja pred mečeve vežbam sparing - rekao je Ražnatović za "Blic".

Ishrana je veoma bitna kod svakog sportiste, pa se i Veljko toga pridržava.

- Hranim se zdravo, jer se od sportiste koji planira da se ozbiljno posveti karijeri očekuje upravo to.

Boks je veoma težak i rizičan sport, ali kod Veljka ne postoji strah:

- Taman posla, smatram da ko god ima strah i ne treba da se bavi boksom, niti bilo kojim sportom.

Uvek je bio opisivan kao sin Željka i Svetlane Ražnatović, a sada...

- Drago mi je, naravno, što sada lepo kažu "naš bokser Veljko Ražnatović". Oduvek sam i želeo da sam napravim ime u nečemu, u ovom slučaju u boksu, i drago mi je zbog toga.

Podrška ne izostaje. Uz onu koju pruža naša folk diva, tu je i njegova izabranica Bogdana Rodić.

- Ne postoji niko koga znam a da me ne podržava. Svi su uz mene, i porodica, i prijatelji, i rodbina, i naravno, devojka. Ona me možda i najviše podržava u svemu ovome.

I ranije bi ušao u ring, ali u kući se uvek poštovala roditeljska reč.

- Oduvek sam želeo da se bavim boksom, samo sam imao problem da se oko toga dogovorim sa majkom. Ali, sada kada sam završio fakultet, rešio sam da počnem da se bavim profesionalno ovim sportom - zaključio je Veljko.

Ražnatović je otkrio i ko su mu bokserski idoli.

- Uz ličnog trenera Jovana Rakonjca, ali i rad sa Miljanom Rovčaninom, gradim svoj put. Naravno, imam i neke idole, više ih je, recimo da su to Lenoks Luis i Genadij Golovkin. Cilj mi je da se takmičim jednog dana sa najboljim na svetu - otkrio je novi talenat našeg boksa.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Hello/Arhiva/ATA Images

Pročitajte još