Salma Hajek besna: Kako su mogli Fridu Kalo da pretvore u Barbiku!

Salma Hajek besna: Kako su mogli Fridu Kalo da pretvore u Barbiku!

Autor: | 15/03/2018

0

Meksička glumica Salma Hajek (51) pobesnela je zbog linije Barbi lutaka koja je pokrenuta za Dan žena.

Naime, slavna glumica se naljutila, jer je Matel pokrenuo liniju Barbi lutaka posvećenu značajnim ženama iz prošlosti i sadašnjosti, a u njih je uvrstila i slavnu slikarku Fridu Kalo koju je Hajek tumačila u autobiografskom filmu.

 

Ona smatra da se Frida nikada nije trudila da bude ili da izgleda poput nekog drugog.

https://www.hellomagazin.rs/zivot/frida-kalo-13-inspirativnih-zena-kao-barbi-lutke-video/

 

Frida Kalo je slavila jedinstvenost, istakla je glumica Salma Hajek (51) u objavi na društvenoj mreži.

- Kako su mogli da je pretvore u Barbiku. Ne mogu da verujem da su napravili lutkicu od naše Friduče koja nikada nije htela da bude kao ostali i uvek je slavila originalnost - napisala je glumica i ukazala na izgled tela Barbi koju su stvorili prema meksičkoj umetnici.

Naime, lutka nema potpuno spojene obrve kao što je imala Kalo i prema tome je bila prepoznatljiva. Njena odeća nema motive koji su bili na slikarkinoj.

Oko ovog 'incidenta' se oglasila i Fridina pranećaka Mara de Anda Romeo koja tvrdi da Matel nije imao pravo da koristi lik umetnice za lutku, ali ne planira da ih tuži niti da je zabrani, nego zahteva da promene njen izgled, piše The Los Angeles Times. Iz kompanije su rekli kako prava na lik umetnice poseduje kompanija Frida Kahlo Corp. s kojom su sarađivali na izradi lutke. Dodaju kako ne planiraju da povuku Barbiku iz prodaje.

hellomagazin.rs Guliver/Getty