Mirna Savić: Užasavam se od pomisli da postanem hladna i nedostižna 'poznata' osoba

Mirna Savić: Užasavam se od pomisli da postanem hladna i nedostižna 'poznata' osoba

Autor: | 11/03/2018

0

Vokacijom novinarka, u javnosti manje ili više poznata kao ćerka muzičkog virtuoza Masima Savića uz televizijsko voditeljstvo, Mirna Savić studira na Fakultetu političkih nauka, blogerka je i zvezda Instagrama koja na svom satiričnom profilu svakodnevno zasmejava preko sedam hiljada sledbenika.

Kakvu muziku privatno slušate? Na čijem koncertu vas možemo videti?

- Možete me sresti na svakom obližnjem koncertu Rundeka, a možda vam i upadnem na žurku nepozvana ako čujem da se puštaju neke dobre 80-e. Na Bouvija sam nažalost zakasnila, ali Prinsa nisam propustila i to mi je upisano pod najveća dostignuća u životu. A karta za zadnju turneju Eltona Džona već je u džepu, godinu i po pre. Jedva čekam!

Autorka ste niza kratkih satiričnih videa na Instagramu, na profilu nazvanom 'Mirnine babuške'. Otkud ideja za to i jeste li se nadali takvom odjeku pratioca?

- Ne polazi mi za rukom da preciziram ishodište ideje. Samo se dogodilo to da sam otvorila zasebni profil za, kako ih ja volim zvati, 'ha-ha videa' jer sam videla da se sviđaju mojim prijateljima. Posle prijatelja došli su poznanici, a posle njih stranci. Mnogo njih! Međutim mnogo mojih pratioca više mi nisu stranci jer volim da komuniciram s njima. Užasavam se od pomisli da postanem hladna i nedostižna 'poznata' osoba koja nema vremena da se zeza na svoj račun i odvoji minut da ulepša nekome dan.

Osim verbalnog izražavanja, dosta pišete - blog, prozu i poeziju, koju nikad niste nikome pokazali. Zašto?

- Pisanje je mnogo intimnije i teško se ogoliti pred ljudima u toj meri. Ne kažem da treba stati kad postane teško, zato i jesam otvorila Onaj dobar blog, ali ipak je to mnogo delikatniji zadatak.

Koliko je ćerkama i sinovima javnih osoba teško da izgrade sopstveni identitet?

- Smatram da mi nemamo problema s izgradnjom sopstvenog identiteta, već imamo problem s time da okolina prihvati činjenicu da imamo upravo to - sopstveni identitet. Naslovi poput 'Ćerka XY-a dobila posao' ili 'Sin togitog postigao veliki uspeh' su srž problema, a i oni koji zaista koriste nepotističke veze, iako očigledno nisu adekvatni za neku poziciju, pa održavaju stereotip u životu. 

Koji je najbolji savet što ste ga dobili od svojih bližnjih?

- Najbolje savjete dobivam od svoga dide. Uskoro će proslaviti 95 godina na ovom svetu, tako da je njegova mudrost bez premca.

Kakvi su vam privatni i poslovni planovi?

- Privatni plan ne želim da menjam jer imam predivne ljude oko sebe. I još jednom im hvala na ljubavi i podršci koju mi pružaju kroz život. A posao mi ide u odličnom smeru, jedino bih volela Babuške da dignem na još viši nio i pretvorim ih u posao na neki način, jer mislim da za to imaju potencijala. Pray for Babuške!

Pitali smo Hrvatske građane što im igra ulogu u Korizmi.

Објава коју дели Mirnine Babuške (@mirninebabuske) дана 2. Мар 2018. у 8:41 PST

Prva gospođa Hrvatske će nam objasniti zašto je najpametnija žena na svijetu.

Објава коју дели Mirnine Babuške (@mirninebabuske) дана 5. Мар 2018. у 10:11 PST

hellomagazin.rs RTL/Promo/Matea Petrović

Najnovije vesti