Majka Endija Marija pozvala Serenu Vilijams da joj se pridruži u borbi da ženski tenis učine boljim

Majka Endija Marija pozvala Serenu Vilijams da joj se pridruži u borbi da ženski tenis učine boljim

Autor: | 08/03/2018

0

Majka Endija Marija Džudi Mari pozvala je Serenu Vilijams i druge teniserke da joj se pridruže u borbi da ženski tenis zajedno učine boljim.

Serena se i te kako bori za ženska prava, ali je Marijeva zabrinuta da su muškarci ti koji se bore za promene u tenisu, a da je ženska igra zato zapostavljena. I to uprkos tome što su se žene poslednjih godina izborile za jednake novčane na Gren slemovima.

Marijeva je bila jedna od onih koji su prošle nedelje izrazili nezadovoljstvo kada je objavljena radikalna promena formata Dejvis kupa, pošto Fed kup nijednog trenutka nije pomenut, a i njemu su potrebne reforme. Britanka je pre dve godine napustila mesto selektora britanskog tima delom zbog nezadovoljstva sadašnjim formatom tog takmičenja.

„Smatram da veći broj najboljih teniserki treba da traži promene u ženskom tenisu, pošto one uvek kreću s vrha. Ako neko ko je 60. na svetu ili selektor u nižoj zoni, kao što sam ja, to uradi, naravno da će imati neki uticaj, ali malo toga će biti urađeno. Ako su na muškoj strani Endi, Rafa, Rodžer i Novak ti koji traže promene, bilo da je po pitanju Dejvis kupa ili bolje podele novčanih nagrada, svi će to promeniti. Zato su nam potrebne žene da urade to isto. Nadam se da će Serena, sada kada je dobila ćerku i kako se bliži kraju svoje karijere, iskoristiti svoj glas da nešto promeni. Nije sve u nagradnom fondu, ovo je prilika da se nešto promeni iz korena i pomogne da ženski tenis postane jači“, rekla je Marijeva.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti