Slavlje u čas svetske šampionke Ivane Španović: Konačno zlato

Slavlje u čas svetske šampionke Ivane Španović: Konačno zlato

Autor: | 06/03/2018

0


Ivana Španović je u nedelju, najboljim skokom od 6,96 - rekordnim ove godine u svetu, osvojila svetsko zlato i ispisala najveći uspeh srpske atletike u istoriji. Svetskoj šampionki u skoku u dalj priređen je svečani doček u Atletskoj dvorani na Banjici.


Za razliku od tradicionalnog mesta uspeha srpskih sportista - balkona Skupštine Beograda, Atletski savez Srbije je zbog hladnog vremena odlučio da doček priredi u zatvorenom.

-Konačno zlato, baš kao što ste i vi u medijima prokomentarisali. Stvarno tako mislim, posle toliko uspešnih i manje uspešnih takmičenja na Svetskim prvenstvima konačno sam uspela. Ovo je bilo takmičenje gde bih se posle devet osvojenih medalja osećala vrlo nezadovoljno da nisam uspela. To ne kažem zato što želim, nego smo se spremali i mislim da sam sazrela za zlato, rekla je Španovićeva za RTS i dodala da joj je u takvoj situaciji ostalo samo da se koncentriše na takmičenje.

-Znala sam da sa onim što mogu da proizvedem mogu da računam na neku medalju i trudila sam se da me ništa ne poremeti i izvedem skok koji će biti dovoljan za zlato. Računala sam da će biti potreban skok od sedam metara, ali uslovi su bili takvim da je na kraju i skok manji od sedam (6,96) bio dovoljan i ujedno je vodeći na svetskoj listi.- zaključila je Ivana.

Na ovom istorijskom uspehu Ivani je čestitao i naš najbolji teniser Novak Đoković.


–Ko je svetski šampion? Ivanaaaa! Bravoooo. Bog te blagoslovio. Hvala ti za sve napore koje ulažeš da budeš najbolja sto možes i što voliš svoju zemlju i predstavljaš je na najbolji mogući nacin u svetu – napisao je Novak u poruci Ivani na Instagramu.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram