Momčilo Otašević: Poštujem brak i porodicu jer sam u tom duhu podizan

Momčilo Otašević: Poštujem brak i porodicu jer sam u tom duhu podizan

Autor: | 04/03/2018

0

"Arogantan, prepotentan, bezobrazan, dobar glumac”, jednom prilikom opisao je glumac Momčilo Otašević svoj lik Ranka kojeg je tumačio u popularnoj seriji “Čista ljubav”.

Koga god da pitate, te reči nisu daleko od opisa 28-godišnjeg simpatičnog i nasmejanog glumca, koji se ipak prepoznaje u jednom delu.

- Svi mi znamo takve, kao i razne druge ljude. S takvima se uopšte ne nosim, izbegavam ih. Dobro mi ide - govori Momčilo koji je na setu pri kraju februara proslavio rođendan, a vrlo se brzo navikao na rad s Jankom Popovićem Volarićem kojeg od ove godine gledamo u ulozi Tome.

- Ne radimo prvi put zajedno. Puno smo vremena proveli zajedno, odlično se slažemo, i na setu i privatno. Fenomenalno sarađujemo i dobro se zabavljamo kad god radimo zajedno - govori glumac i otkriva da li se s novim kolegom promenila dinamika odnosa Ranka i Tome.

- Dinamika njihovog odnosa u svakom slučaju zavisi od scenariste i kreativnog producenta. Njihov odnos proći će razne faze i to mi je najzanimljivije da glumim - otkriva mladi dramski umetnik koji se posle rada na nekoliko serija navikano na naporan tempo rada, ali ipak mu nešto i dalje teško pada.

- Što se mora, najteže je. Jako mi teško pada rano ustajanje. Možda i najteže od svega. Kad sam upisivao glumu, razmišljao sam da je sjajno baviti se ovim poslom, među ostalim zato što se radi noću. Predstave počinju u 20 sati. Međutim, snimanja su bilo kad. Od 0 do 24 i traju mnogo više sati, kad god kreneš - govori Otašević.

Pruža li mu rad na seriji koja ima više od stotinu nastavaka mogućnost da dobro razradi svoj lik?

- Zavisi od toga iz kojeg ugla posmatramo. Meni je draži film. Mislim da je lakše rasporediti se na sat i po do dva filma nego na otprilike 170 epizoda serije. To je 1700 scena neke serije prema 40-50 scena filma. Naposletku, gluma je samo gluma - i na sceni, i na filmu, i na seriji - objašnjava Momčilo, koji je poslednjih godina u srećnoj vezi s kolegicom Jelenom Perčin.

Upoznao ju je na setu serije “Zora dubrovačka” pa ne čudi njegov odgovor kako voli da provodi slobodno vreme, kojeg ima vrlo malo.

- Uglavnom se odmaram i družim s dragim ljudima - rekao je glumac koji će ove godine iskusiti čari očinstva. Naime, on i Jelena čekaju prvo zajedničko dete, ali o privatnom životu ne želi previše da govori pa ne otkriva da li planiraju venčanje.

- Odrastao sam u tradicionalnoj porodici i držim do tradicije. Poštujem brak i porodicu jer sam u tom duhu podizan - natuknuo je planiraju li venčanje.

Glumački život često je nomadski, neretko zahteva putovanja širom sveta, ali takav način života i dalje mu odgovara.

- Nisam se zasitio takvog života. Tek šest, sedam godina tako živim. Bavim se poslom koji volim pa je sve jednostavnije i lepše. Moja je baza tu gde je moj posao. Godi mi taj način života. Smatram se zato privilegovanim - govori i otkriva da kada se spomene reč dom, odmah pomisli na “Njeguše, Dugi Do, podno Lovćena”.

Budući da u Zagrebu snima, gde živi i njegova životna izabranica, tu je trenutno njegov dom, a ne rodna Crna Gora.

- Odande mi najviše nedostaju moja ulica i društvo iz ulice. Kafa negde na Korzu. Cetinjska hladovina u julu i avgustu. Burek kod Maše ili Sulja. I nedostaju mi lipe - govori Momčilo koji se na proleće vraća snimanju filma “Posle zime”, a za nekoliko meseci očekuje ga i povratak u pozorište.

- Posle snimanja serije čeka me rad u matičnoj kući, Crnogorskom narodnom pozorištu, s rediteljem Ivicom Kunčevićem na tekstu “Ekvinocijo” Ive Vojnovića. Izuzetno se radujem toj predstavi. Premijera je planirana za maj - zaključuje glumac kojeg osim novih uloga očekuje i ona najvažnija - oca.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Pixell/Hello/Arhova