Lazar Ristovski: Posle ovoga filma i serije više se ne bavim glumom, dosta je bilo

Lazar Ristovski: Posle ovoga filma i serije više se ne bavim glumom, dosta je bilo

Autor: | 28/02/2018

0

Lazar Ristovski je trenutno zauzet oko prirema za snimanje filma "Čarape kralja Petra", koji će biti rađen prema istoimenom romanu Milana Vitezovića, a koji će režirati Petar Ristovski, njegov sin.

Slavni glumac će u ovom filmu igrati kralja i kako kaže ovo će biti njegov "testamentarni projekat".

- Ne zbog godina koje imam, već zbog moje odluke da se posle ovoga filma i serije, više ne bavim glumom. Dosta je bilo, a uloga kralja Petra, onako kako je ja zamišljam i onako kako su je scenaristi, a pre svega moj sin Petar, koji će da režira, zamislili, daju mi mogućnost da na kraju ovom ulogom stavim pravu tačku na svoj rad. Kralj Petar neće biti samo romantična predstava o kralju, kakvu mnogi imaju, već će to biti kralj-čovek, koji pati i čezne za Srbijom i koji se preispituje. Premijeru smo zakazali za 11. novembar u centru 'Sava' - kaže Ristovski za Kurir.

Lazar kaže da njegova producentska kuća "Zilion film" i hrvatski "Interfilm" sarađuju godinama na obostrano zadovoljstvo i da na svetskim festivalima osvajaju brojne nagrade.

- Naše kooprodukcije su u svemu opravdale novac koji smo dobili mi u Zagrebu, a oni u Beogradu. O komšijama sve najbolje.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images
Tagovi: lazar ristovski

Pročitajte još