Novak Đoković se udružio sa Žerarom Pikeom, pokreću revoluciju u tenisu?

Novak Đoković se udružio sa Žerarom Pikeom, pokreću revoluciju u tenisu?

Autor: | 26/02/2018

0

Srpski teniser Novak Đoković zajedno sa španskim fudbalerom Đerarom Pikeom i neimenovanim kineskim investitorom, pokreću revoluciju u tenisu!

Prema pisanju francuskog lista "Ekip", Đoković i Pike pokreću takmičenje koje će biti pandan Dejvis kupu, a koje će imati jedan od najvećih nagradnih fondova u istoriji ovog sporta!

Neverovatan nagradni fond će iznositi između 30 i 40 miliona evra, što je u rangu nagrada na Grend slem turnirima. Primera radi nagradni fond na Australijan openu je 37.3 miliona dolara, na Rolan Garosu 39.2 miliona dolara, na Vimbldonu 40.8 miliona dolara, a na US Openu 50.4 miliona dolara.

Francuski list prenosi da je ideja došla iz glave Pikea, koji je još pre dve godine pokušao da progura sličnu ideju. Fudbaler Barselone i suprug čuvene kolumbijske pevačice Šakire, poznat je kao veliki ljubitelj tenisa. Često posećuje turnire i druži se sa teniserima.

Prema navodima "Ekipa" format novog takmičenja bi okupio 16 timova koji bi na jednom mestu tokom dve sedmice igrali turnir.

Đoković je nedavno u Melburnu već uzdrmao trenutni teniski poredak kada je kao predsednik Sindikata teniskih profesionalaca zatražio veći nagradni fond na Grend slemovima, pre svega za niže rangirane igrače i početne runde takmičenja.

Novak i Žerar su inače dugogodišnji prijatelji i ne bi bilo čudno da svoju zamisao i ostvare, iako, ako je suditi po komentarima ispod ovog članka, nisu svi oduševljeni idejom.

hellomagazin.rs hello/arhiva/Guliver/getty

Najnovije vesti