Manekenke su prošlost: Dolce & Gabbana torbice na pisti nose dronovi (video)

Manekenke su prošlost: Dolce & Gabbana torbice na pisti nose dronovi (video)

Autor: | 26/02/2018

0

Milanskom pistom modne kuće Guči prošetale su manekenke držeći pod rukom verne replike sopstvene glave, Prada je obukla virtuelnu influenserku Lil Mikelu, a pistom poznatog italijanskog dizajnerskog dvojca Dolce&Gabbana na dronovima su proletele torbice iz najnovije kolekcije. Sudeći po onome što smo dosad videli u Milanu, biti "obična" manekenka postalo je poprilično passé.

Nedelja je u Milanu bila rezervisana za pionirski poduhvat koji je za modnu publiku pripremio kreativni dvojac Dolce&Gabbana. Tipičnu paradu modela iz redova milenijalaca zamenili su zujavi dronovi koji su lebdeći iznad piste, publici pokazali najnovije modne dodatke s potpisom luksuzne modne kuće.

 

Kada su seli na svoja mjesta, gosti su pristojno zamoljeni da ugase Wi-Fi na svojim mobilnima što je bio poprilično ambiciozan zahtev ako uzmemo u obzir da su u prvim redovima sedeli influenseri koji svoju popularnost duguju društvenim mrežama i radije bi bili 24 sata bez vode, nego 15 minuta bez Wi-Fija.

Naravno, da zahtev nije shvaćen ozbiljno pa su morale da uslede strožije mere. Posle 45 minuta strpljivog čekanja, glas iz zvučnika, bez trunke empatije, prozvao je imena onih koji (još!) nisu bili offline. Kada su na pistu poleteli dronovi, svima je tek tada postalo jasno zašto je vazduh morao da bude "čist".

Premda je dvojac svojoj publici prikazao kolekciju začinjenu tehnološkom inovacijom kakvoj dosad nismo imali prilike da svedočimo, ne valja zanemariti ni ostatak kolekcije koja je, u prepoznatljivom D&G maniru, bila vrlo maksimalistička, eklektična, kičasta i "napucana" do krajnjih granica, s ponekim šaljivim momentom, s pregršt detalja, uzoraka, bezbroj referenci pa i koketiranje s katoličanstvom s kojim se u pop-kulturi dosad nipošto nije smelo "igrati".

Danas, čini se, to je sasvim OK. Anđeli odavno nisu spektakl, a kamoli kad na pisti imamo dronove.

hellomagazin.rs Guliver/Getty