Dua Lipa i Stormzi dobitnici Brit nagrada

Dua Lipa i Stormzi dobitnici Brit nagrada

Autor: | 22/02/2018

0

Zvezda u usponu Dua Lipa osvojila je nagradu Brit kao najbolja solo muzičarka, dok je Stormzi osvojio istu nagradu u muškoj kategoriji, pobedivši favorita Eda Širana, javila je agencija Frans pres.

Dua Lipa (22), jedna od retkih muzičara koja je premašilu jednu milijardu pregleda pesme “New Rules” na YouTube-u, bila je favorit u odnosu na nominovane pevačice Palomu Fejt, Kejt Tempest, Džesi Ver i Loru Marling.

Dodela Brit nagrada počinje: Dua Lipa i Ed Širan očarali publiku već na crvenom tepihu

 

Muzičarka rođena u Londonu u porodici kosovskih Albanaca izdala je polovinom 2017. album “Dua Lipa” koji je odmah dobio pozitivne ocene kritika, dok je poznati muzički časopis NME ocenio da pevačica ima “kvalitetan i zreo glas” uprkos godinama.

Stormzi (24), koji je izdao je 2017. prvi album “Gang Signs & Prayer”, postao je najbolji solo muzičar dok su u konkurenciji za tu nagradu pored Širana, bili Lijam Galager iz bivšeg benda “Oasis”, Lojli Karner i Rag’n’Bone Man.

Američki bend “Foo Fighters” osvojio je nagradu Brit za najbolju međunarodnu grupu, dok su “Gorillaz” prograšeni najboljom britanskom grupom.

Dodela nagrada protekla je u znaku podrške žrtvama seksualnog zlostavljanja koji potresa filmsku industriju i svet šou biznisa, prenela je agencija AP.

Zvanicama ceremonije bile su podeljene bele ruže kao znak solidarnosti s pokretom iz Holivuda “Time’s up” (Vreme je isteklo) koji je osnovan u oktobru 2017. kada je nekoliko desetina žena optužilo američkog producenta Harvija Vajnstajna za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije.

Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel, Dajvid Bouvi i Majkl Džekson.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: dua lipa stormzi

Najnovije vesti