Film Vojina Vasovića "Bio dvaput jedan kralj" nagrađen u Barseloni i Los Anđelesu

Film Vojina Vasovića "Bio dvaput jedan kralj" nagrađen u Barseloni i Los Anđelesu

Autor: | 19/02/2018

0

Kratkometražni animirani film "Bio dvaput jedan kralj" (Twice Upon a Time) Vojina Vasovića, diplomiranog reditelja Akademije umetnosti Beograd, osvojio je nagradu za najbolji animirani film na Movie Screen Festivalu u Los Anđelesu (6-10. februar), kao i nagradu za najbolji scenario i nagradu za najbolji animirani film na Barselona Planet Film Festivalu.

Ovo je već deveta nagrada za ovu srpsko-kanadsku koprodukciju kuća Plan 9 i To Blink Animation studija. Film je osvojio nagradu publike u Malagi, ubrzo nakon nagrade za najbolju originalnu kompoziciju na Kraljevskom filmskom festivalu koja je pripala Vladimiru Kerkezu i Aleksandru Ranđeloviću. Najveći uspeh film je ostvario osvojivši čak tri nagrade: za najbolju animaciju, najbolji scenario i najbolji film u celini, na Canada Shorts festivalu u Nju Bransviku. Pre par nedelja film je dobio nagradu za najbolju animaciju u Montrealu.

"Bio dvaput jedan kralj" nastavlja festivalsku turneju sledećeg meseca u Rumuniji (Short To The Point Festival), Italiji (Alessandria Film Festival) i Grčkoj (Athens Animfest).

Ovaj nagrađivani animirani film priča je o kralju koji ima podvojenu ličnost i živi u nesvakidašnjem podeljenom ekranu. Jedna njegova polovina predstavlja Kralja Pesnika, čoveka elegantnih manira i pokreta, dok druga predstavlja Kralja Ratnika, nesutrašivog i gordog vojskovođu. Oni očajnički žele da se otarase jedan drugog i na tom putu im pomažu razni lekari, druidi, njihove verne kraljice, pa čak i njihov arhineprijatelj – dvoglava aždaja.

https://vimeo.com/139400811

hellomagazin.rs Promo

Najnovije vesti