Tamara Ćosić: Blogerka pomaže damama da se bolje osećaju u svojoj koži

Tamara Ćosić: Blogerka pomaže damama da se bolje osećaju u svojoj koži

Autor: | 15/02/2018

0

- Prateći svoju strast i ljubav prema lepoti, shvatila sam da je moja svrha da pomognem ženama da se osećaju dobro u svojoj koži i budu najsamopouzdanija verzija sebe, kroz preporuke svega što tome doprinosi, od nege, šminke, do duhovnog rada i pronalaska inspiracije u dnevnim stvarima - pojašnjava Tamara Ćosić kojom idejom se vodila prilikom pokretanja bloga “Lepa svaki dan”, koji ima skoro četrdeset hiljada pratilaca.

Šta je za vas lepota?

- Lepota ne podrazumeva nužno savršene proporcije lica i tela, određenu boju očiju ili kose, već sve ono što nam pruža osećaj da možemo da osvojimo svet. Lično, stavljam znak jednakosti između pojmova “lepa” i “negovana”.

Da li je izvodljivo biti “lepa svaki dan”, kao što poručuje naziv vašeg bloga? Zahteva li to poseban trud?

- Zahteva samo inicijalni trud, da nam nega u svakom smislu te reči postane rutina. Kad naučimo da svakodnevno brinemo o sebi, bilo da je reč o negovanju lica i tela ili uma i duha, onda to postaje deo nas, ne traži neko posebno premišljanje, a ni vreme.

I sami često dobijate komplimente za izgled. Na koji način je najbolje uzvratiti na tu vrstu komentara koji, reklo bi se, mnoge devojke zbune i ne znaju kako da odgovore?

- Ranije mi se dešavalo da, kada mi kažu da sam lepa, ne samo što nisam znala šta da odgovorim već bih se redovno postidela. Onda mi je jedna mudra žena rekla da je lepota privilegija i dar koji treba prigrliti i na taj način uvažiti. Od tada drugačije doživljavam komplimente. Verujem da što više brinemo o sebi, sve više smo svesni svog izgleda i lakše prihvatamo pohvale te vrste.

Kako zavoleti svoj odraz u ogledalu?

- Prva stvar je da se ne gledamo u ogledalu tražeći mane i ono što je na nama manje lepo, već potencirajući ono što nam se dopada. Previše žena posmatra svoj odraz u potrazi za nedostacima koje bi trebalo korigovati, umesto da ističe ono što je divno, kosu, oči, osmeh. Time ujedno jačamo samopouzdanje.

Da li je bilo dana kada ste se budili nezadovoljni svojim izgledom i pomišljali da ne izađete iz kuće?

- U jednom periodu imala sam ozbiljne probleme sa kožom. Svako jutro uzimala sam ogledalo kako bih utvrdila šta se preko noći pogoršalo, uz šta je neizbežno išlo pitanje: “Kako ću ovakva na ulicu”? Tada sam shvatila da je, dok rešavamo ono što nam smeta, potrebno da mentalni fokus prebacimo na pozitivne stvari.

Jeste li pristalica estetskih korekcija?

- Podržavam sve korake koje žena preduzima da bi se dobro osećala u svojoj koži pod uslovom da je razumno, bezbedno i s merom. Jedni će se zadovoljiti kozmetičkim tretmanom, drugi savršenim mejkapom, dok je nekome potrebna estetska korekcija.

Sudeći po vašim postovima reklo bi se da karmin smatrate najboljim prijateljom svake žene.

- Istina, mada dugo nisam tako mislila. Imala sam asimetriju između gornje i donje usne, i tek kada sam to korigovala, shvatila sam da svakodnevna promena boje karmina može da bude izuzetno zabavna jer menja naš izraz lica i poruku koju šaljemo.

Koje bjuti-stvari je poželjno imati u neseseru?

- Korektor, rumenilo, maskaru i dobru olovku za obrve, jer većina nema tu sreću da ima prirodno savršeno oblikovane obrve.

Šta mislite o tetoviranju obrva?

- Pre nekoliko godina i sama sam istetovirala obrve japanskom metodom. Negovane i lepe obrve veoma su bitne jer predstavljaju savršen ram lica, ali sve treba raditi s merom.

U opisu posla vam je da među prvima ocenite kozmetičke novitete. U koje proizvode ste se na prvi pogled zaljubili i odlučili da im ostanete verni?

- Puno poverenje imam u preparate za negu kose “Kérastase”, losion za negu lica“Biologique Recherche p50” i maslac za telo “Nikel”.

Šta je, prema vašem mišljenju, februarska bjuti-tema broj jedan?

- U februaru počinjemo lagane pripreme za proleće, a to se pre svega odnosi na negu kose, budući da se većina devojaka trudi da je do prvih sunčanih dana oživi, vrati joj zdrav i blistav izgled, koji se tokom zimskih meseci donekle izgubi. Takođe, budući da je reč o mesecu ljubavi, obavezno se poigrajte crvenim karminom.

Eva Čubrović Miomir Milić
Tagovi: tamara ćosić

Pročitajte još