Ivana Stamenković Sindi: Imam osećaj da prođe večnost do sledećeg viđanja sa ćerkom

Ivana Stamenković Sindi: Imam osećaj da prođe večnost do sledećeg viđanja sa ćerkom

Autor: | 11/02/2018

0

Bivšoj modelsici Ivani Stamenković Sindi pre tri godine sud je trajno oduzeo starateljstvo nad ćerkom, a spor tokom kojeg je pokušavala da je vrati je izgubila. Međutim, hrabra majka ne odustaje od namere da ponovo živi sa svojom ćerkom Petrom, te na druge načine pokušava da dokaže da je njen bivši muž Nikola Pavlović nepodoban da bude Petrin staratelj, a sa tim u vezi je podnela tužbu protiv njega za porodično nasilje.

Ta sudska bitka još uvek nije završena, a Sindi se kako zna i ume bori sa prazninom koju nosi i nada se da će jednog dana ipak živeti sa naslednicom.

- Svaki drugi vikend je sa mnom, i utorkom i četvrtkom. Imam osećaj da prođe večnost do sledećeg našeg viđanja. Ja nastojim da je zaštitim, ne pričam joj ništa u vezi sa sudskim procesima i starateljstvom. Ona je još mala da bi razumela te stvari. Gledam to zajedničko vreme da provedemo što kvalitetnije i lepše, u smehu i igri, učenju... Ne želim da je opterećujem teškim temama - priča Ivana, koja roditeljske rane sakriva širokim osmehom i čeličnim stavom.

S obzirom na to da je sa bivšim mužem Nikolom Pavlovićem prolazila kroz razne faze tokom svih ovih godina tokom kojih se sreću na sudovima, ona priznaje za Blic puls da trenutno vlada primirje.

- Moramo da budemo u kontaktu zbog deteta, tako da nastojimo da imamo normalnu komunikaciju. Koliko je to moguće - kaže Ivana.

Devojka koja je sa grupom “Models” devedestih i početkom dvehiljaditih žarila i palila estradnom scenom Srbije i dalje je ogorčena na sudstvo naše zemlje.

- Sudski spor za starateljstvo se završio, ali ja imam još neke sporove koji nisu okončani. I dalje se borim. Sve to u sudstvu ide sporo. Ništa ne funkcioniše kako bi trebalo. Ja se nadam da će se to promeniti. Svi znaju da sam protivnik nasilja u porodici i da zastupam tezu da se nešto promeni u Srbiji kada su u pitanju prava žena koje trpe nasilje, da makar budemo malo bliže Evropi po tom pitanju - kaže Sindi, koja se, kako ističe, oseća nemoćno jer mora godinama da čeka dan kada će joj sud vratiti starateljstvo.

- Svi sudski procesi oko starateljstva traju dugo, sve to treba da se ubrza, jer su u pitanju dečji životi. U Srbiji čak i ne postoji institucija koja se bori za dečja prava, a trebalo bi jer u svemu ovome nevina deca psihički stradaju - ističe Ivana, koja je jedna od retkih žena iz estradnog miljea koja glasno govori o pravima žena i majki u našoj zemlji.

Postavilo se i pitanje da li je Ivana posle svega ružnog što je doživela sa bivšim mužem pronašla novog muškarca koji bi mogao da joj bude životni saputnik.

- Ja sam uvek zaljubljena - poručila je za kraj Ivana, vešto izbegavši da odgovori na pitanje direktno.

Podsećamo, Ivana je krajem 2016. godine dobila Pavlovića na sudu povodom tužbe za nasilje u porodici, ali je sud tu presudu ukinuo i vratio predmet na ponovno suđenje.

 

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/ivana-stamenkovic-sindi-zelim-da-dam-primer-zenama-koje-trpe-nasilje/

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages/hello/arhiva