Ana Sofrenović o Glogovcu: Autentičan talenat, snažna ličnost i karaktena energija

Ana Sofrenović o Glogovcu: Autentičan talenat, snažna ličnost i karaktena energija

Autor: | 10/02/2018

0

Imao je toplinu, ali je voleo distancu, i čini mi se, sa velikim razlogom, on je bio osetljiv. Da bi mogao da daje poslu, morao je da se čuva, rekla je glumica Ana Sofrenović o kolegi Nebojši Glogovcu, sa kojim je sarađivala na više filmova

Glumica Ana Sofrenović kaže da je Nebojša Glogovac, sa kojim je igrala u nekoliko filmova, bio fascinantan umetnik i da ga je krasila izuzetna toplina.

Ana se, kako prenose beogradski mediji, prisećala saradnje sa Glogovcem, kojeg je, kako kaže, prvi put gledala na sceni na ispitu treće godine njegove klase.

-Već je bio fascinantan, igrao je komediju, Molijerovu... Odličan komičar... Bio.

Ona kaže da sa Glogovcem nije bila blizak prijatelj, ali da su se uvek družili i bili izvanredne kolege.

-Igrali smo i predstavu u Jugoslovenskom dramskom 1993, pa "Ubistvo (s predoumišljajem)", i "Nebeska udica" nam je bila najbliskija saradnja koju smo imali.

Sofrenović je navela "Nebesku udicu" kao film koji je bio težak "iz svih uglova".

-Naša saradnja je bila fascinantna. Oboje smo u filmu bili mladi roditelji. Puno nekih stvari nas izdvaja, to je bio verovatno jedan od naših najtežih projekata u kome smo oboje bili i jedna od najpotresnijih priča. On je bio jako dobar partner, kolega, izuzetno otvoren za razgovor i saradnju. On je bio vedar čovek koji je umeo da napravi dobru atmosferu, pritom izuzetno šarmantan. Vodio je računa da na snimanju bude razigrana atmosfera. Igrao je basket sa društvom iz kraja, cilj mu je bio da pokaže taj njegov zdrav i veseo duh koji ga je krasio.

-Imao je toplinu, ali je voleo distancu, i čini mi se, sa velikim razlogom, on je bio osetljiv. Da bi mogao da daje poslu, morao je da se čuva, kaže glumica.

Ona se prisetila da je Glogovac od početka svoje karijere nastupio kao zreo glumac, te da su se "menjali samo zahtevi uloga, ali on nije".

-Bio je autentičan i veliki talenat. Imao je snažnu ličnost, karaktenu energiju, to ga je najviše odlikovalo. To je ono što ga je po meni uvek izdvajalo od drugih- istakla je Ana Sofrenović.

Hellomagazin.rs Mirko Tabašević/Stefan Tomasevic Ataimages, Instagram

Pročitajte još