Joko Ono dolazi u Beograd

Joko Ono dolazi u Beograd

Autor: | 08/02/2018

0

Životna saputnica Džona Lenona, Joko Ono će, pored Marine Ambramovič, biti druga svetski poznata umetnica koja dolazi u Beograd, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

-Beograd je posebno počastvovan što ćemo u okviru 57. Oktobarskog salona imati priliku da vidimo izložbu Joko Ono, koja iza sebe ima veoma bogatu umetničku karijeru u različitim oblastima, od popularne i eksperimentalne muzike, filma, vizuelne umetnosti do socijalnog aktivizma, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Joko Ono je, podseća Vesić, ikona kada su u pitanju moderna umetnost i borba za mir u svetu.

-Ustanovila je 2002. godine nagradu 'Lenon Ono' koja se dodeljuje pojedinačno u vrednosti od 50.000 evra umetnicima iz ratom zahvaćenih regiona koji se bore za mir, rekao je Vesić novinarima na konferenciji u Kulturnom centru Beograda na kojoj su predstavljeni domaći i strani umetnici koji će se predstaviti na 57. Oktobarskom salonu.

-Veoma smo počastvovani što će Joko Ono prvi put doći u Beograd i što ćemo imati priliku da vidimo njenu izložbu, ponovio je Vesić navodeći da se to uklapa sa promenama koje se dešavaju u beogradskoj kulturi.

 

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: joko ono