Nemanja Radulović sa orkestrom Dabl sens nastupa na Kolarcu

Nemanja Radulović sa orkestrom Dabl sens nastupa na Kolarcu

Autor: | 04/02/2018

0

Kolarčeva zadužbina proslavlja 86 godina Velike dvorane 4. februara koncertom iz ciklusa „Kolarac tvoj svet muzike“, na kojem će nastupiti Nemanja Radulović sa svojim orkestrom Dabl sens, koji takođe obeležava godišnjicu - 10 godina postojanja.

Za Nemanjine koncerte uvek vlada veliko interesovanje, pa je zakazan i dodatni koncert 5. februara, a za oba su ulaznice prodate za jedno pre podne.

- Kada pomislim na Beograd, pomislim na Kolarac i ovu scenu na kojoj sam od samog početka. Postoji ta intimnost sa publikom koju ne možete da dobijete u drugim salama. Mislim da je publika mnogobrojna jer oseća našu ljubav i energiju sa scene - rekao je Nemanja i dodao da i njegovi prijatelji iz orkestra iz Evrope vole da dođu u Beograd.

- Raduju se nastupu ovde zbog posebne energije koju imamo s publikom, ali i zbog samog grada, kafića, restorana, pogotovu zbog kiselog kupusa - našalio se violinista.

On je istakao da je muzika svuda, na svakom mestu i trenutku za njih i da im zato nije problem da sviraju i u avionu i na ulicama.

U prvom delu koncerta, Nemanja će nastupiti sa pojedinim članovima orkestra kao solistima u delima Halvorsena (Pasakalja sa Draganom Đorđevićem na violončelu) i Vivaldija (koncerti za četiri i dve violine sa Tijanom i Ksenijom Milošević i Gijomom Fontanrozom).

U drugom delu publici na Kolarcu će predstaviti dela Bartoka, Šostakoviča, Dvoržaka, kao i „Šeherezadu“ Rimskog-Korsakova u aranžmanu Aleksandra Sedlara.

Jedna od kompozicija biće i pesma „Ovo je muški svet“ iz filma „Život je čudo“.

- Kada smo dobili prvi poziv za Kustendorf, hteli smo da iznenadimo Emira i izvedemo pesmu iz „Život je čudo“, pa nam je Aleksandar Sedlar napravio aranžman za sekset. Razlog zašto baš taj film jeste moje sećanje na prve dane kad sam stigao u Francusku, bio je momenat kada sam bio melanholičan i nostalgičan za Srbijom, i bio sam baš srećan kada sam video plakate za taj film, a ta uloga Vesne Trivalić me je markirala. I sada ga gledam često i ima posebnu težinu za mene - setno je zaključio Radulović.

hellomagazin.rs Marko Vlaović/Miloš Rafailović/ATA Images