Miša Janketić dobitnik Statuete "Joakim Vujić"

Miša Janketić dobitnik Statuete "Joakim Vujić"

Autor: | 01/02/2018

0

Kagujevački Knjaževsko-srpski teatar odlučio je da Statuetu Joakim Vujić dodeli glumicu Mihailu Miši Janketiću.

Žiri u sastavu Dragan Jakovljević, reditelj, predsednik žirija, Miloš Krstović, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, Ivana Nedeljković, glumica i predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, Željko Jovanović, pozorišni kritičar i Čedomir Štajn, glumac, ovako je obrazložio svoju jednoglasnu odluku:

- Knjaževsko-srpski teatar ima čast i zadovoljstvo da gospodina Mihaila Mišu Janketića uvrsti u plejadu dobitnika Statuete 'Joakim Vujić' za doprinos pozorišnom životu Srbije. Njegova glumačka ličnost obogatila je pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija. Igrajući podjednako uspešno u najraznovrsnijem repertoaru i u najrazličitijm žanrovima, na pozorišnoj sceni, TV ekranu, radiju, filmu postao je laureat najvažnijih priznanja: od Sterijinih nagrada i 'Zlatnih ćurana' do Dobričinog prstena i 'Pavla Vuisića' za životno delo. Statueta 'Joakim Vujić' se prirodno pridružuje ovoj niski nagrada i priznanja bardu naše scene.

Statueta se svake godine za Dan teatra na Sretenje Gospodnje, 15. februara, svečano uručuje laureatu za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

hellomagazin.rs Jelena Jovanov/Gloria