Trio fantastiko: Lepotice sa RTS- a vode ovogodišnju "Beoviziju"

Trio fantastiko: Lepotice sa RTS- a vode ovogodišnju "Beoviziju"

Autor: | 31/01/2018

0

Pripreme za Beoviziju koja će biti održana u centru “Sava” 20. februara, uveliko traju. Scenografija je smišljena, takmičari izabrani, a “Blic” otkriva i ko su voditelji ovog muzičkog festivala na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na Evrosongu.

Po ugledu na svetske festivale, čelnici RTS-a su odlučili da se ova "Beovizija" razlikuje od onih koje su se ranije održavale. Pala je odluka da četiri žene vode takmičenje sa scene, a da se iz bekstejdža uključuju tri muškarca.

Dragana Kosjerina, Kristina Radenković i Marija Veljković biće deo ženskog tima, a priključiće im se još jedna koleginica čije ime još nije otkriveno. Muški tim će činiti Slobodan Šarenac, Branko Veselinović i Aca Stojanović.

- Već je poznato da RTS svaki projekat radi ozbiljno i da da svoj maksimum, pa će tako biti i kada je Beovizija u pitanju. Kako se ovo takmičenje nije održavalo devet godina, svi koji učestvuju u ovom projektu se trude da svoj deo posla odrade onako kako treba. Vredno se radi na koreografijama, na scenografiji, stajlinzima, kao i na scenariju. Kao što je i najavljeno, Beovizija će biti održana u centru “Sava”, i to 20. februara, a gledaoci će moći uživo da prate iz svojih domova na RTS-u - kaže izvor za Blic, koji je dobro obavešten o ovom projektu, i dodaje kako su odabrani voditelji.

- Kada je odlučeno da će na sceni biti četiri voditeljke, dugo se razmišljalo ko će to biti. Kako je Kristina Radenković već jedne godine vodila ovaj festival, čelnici nisu imali mnogo dileme oko nje. Marija Veljković se odlično snašla u zabavnoj emisiji “Luda noć”, pa je odlučeno da ona pravi društvo Kristini na sceni, kao i Dragana Kosjerina, kojoj ova vrsta programa leži. Ime četvrte dame koja će im se pridružiti na sceni još uvek nije poznato.

- Kada je reč o muškim voditeljima, izabrani su oni koje publika voli. To su Slobodan Šarenac, Branko Veselinović, Aca Stojanović. Oni će se uključivati iz bekstejdža i razgovarati sa takmičarima - dodaje naš izvor.

Pravila će se razlikovati u odnosu na prethodne godine. Radio-televizija Srbije ima pravo da u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača odabere drugu kompoziciju ili drugog izvođača kompozicije. Na 63. Pesmi Evrovizije, koja se 8, 10. i 12. maja održava u Lisabonu, glavnom gradu Portugalije, učestvovaće 43 zemlje pod sloganom “All Aboard”.

Nakon završenog konkursa, odabrano je 17 kompozicija koje će se takmičiti na Beoviziji. U februaru u Centru “Sava” takmičiće se: Ivan Kurtić, Rambo Amadeus i Beti Đorđević, Boris Režak, Danijel Pavlović, Sanja Ilić i „Balkanika”, Srđan Marijanović, „Osmi vazduh i drugari”, Dušan Svilar, Saška Janković, „Biber” i DJ Niko Bravo, „Koktel Balkan”, „Bass”, Lana i Aldo, „Sevdah bejbi”, Maja Nikolić, Lord i Igor Lazarević.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages

Najnovije vesti