Gremi nagrade u znaku hip-hopa: Najviše nominacija i šansi za Džej Zija

Gremi nagrade u znaku hip-hopa: Najviše nominacija i šansi za Džej Zija

Autor: | 27/01/2018

0

Ovogodišnja dodela američkih muzičkih nagrada Gremi (Grammy) biće prva u istoriji da nijedan belac nije nominovan za album godine, a sve će oči biti uprte u rep zvezde Džej Zija (Jaz-Z) i Kendrika Lamara.

Džej Zi ima najviše nominacija - osam. Lamar ga sledi sa sedam, pa Bruno Mars sa šest.

A post shared by Bruno Mars (@brunomars) on Oct 21, 2017 at 10:13pm PDT

Iako u svojoj zbirci već ima 21 nagradu Gremi, Džej Zi je sada prvi put nominovan za album godine "4:44" i istoimenu pesmu godine.

I njegov konkurent Lamar takođe je nominovan za album godine ("Damn").

Obojicu ih je ove godine kritika silno nahvalila.

Još jedan hip-hop umetnik, Čajldiš Gambino, mogao bi odlično da prođe tokom najvažnije američke muzičke večeri, jer je nominovan za album godine, najbolje izvođenje R&B numere, najbolju pesmu, kao i za najbolji album savremene muzike.

 

Singl "Despacito" Luisa Fonsija, najgledanija pesma u istoriji na Jutjubu, takođe se takmiči za pesmu i album godine. Pobedi li, biće to prvi put da pesma na španskom jeziku osvaja tu nagradu.

Ostali nominovani za pesmu godine su Džulija Majkls ("Issues"), Bruno Mars ("That's What I Like") i Alesija Kara ("1-800-273-8255").

U kategoriji albuma godine jedina nominovana žena je Lord ("Melodrama"), a uz albume Džej Zija i Kendrika Lamara, konkurencija će joj biti i Gambino i Mars.

A post shared by Kendrick Lamar (@kendricklamar) on Jul 17, 2017 at 12:20pm PDT

Za najbolji alternativni album nominovani su su Gorilaz (Gorillaz), Našnel (The National), Fader Džon Misti (Father John Misty), LCD Soundsystem i Arkad Fajr (Arcad Fire).

Pobednika odlučuje 13 hiljada članova američke akademije diskografske umetnosti.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram

Najnovije vesti