Reč stručnjaka i lekara: Dokazana učinkovitost Imlekovog Balans+ jogurta

Reč stručnjaka i lekara: Dokazana učinkovitost Imlekovog Balans+ jogurta

Autor: | 26/01/2018

0

Na XII Regionalnom simpozijumu pedijatrijske gastroenterologije i nutricije stručnjaci i lekari potvrdili učinkovitost Imlekovog Balans+ jogurta

XII Regionalni simpozijum pedijatrijske gastroenterologije i nutricije održan je u Sava Centru, u organizaciji profesora Vojislava Perišića, pedijatra i gastroenterologa, koji već dugi niz godina tradicionalno organizuje ovaj skup.

Teme ovogodišnjeg naučnog skupa, koji svake godine okuplja oko 2.000 pedijatara, nutricionista i gastroenterologa iz čitavog regiona, bile su aktuelnosti iz oblasti bolesti probavnih organa dece i nutricije. Današnji način života loše utiče na zdravlje ljudi, usled čega se javljaju problemi poput nervoznih creva i otežanog varenja. Zanemaruju se fiziološke potrebe organizma za raznovrsnom ishranom u jednakim intervalima, a zdrava i uravnotežena ishrana osigurava veću otpornost prema bolestima. Redovnim unosom fermentisanih proizvoda koji sadrže probiotike, može se uspostaviti pravilan rad organizma, a samim tim izbeći i problem gojaznosti, koji poslednjih godina pogađa sve više stanovnika, ne samo Srbije, već i sveta.

-Na našem tržištu postoji funkcionalna hrana koja reguliše probleme digestivnog trakta, kao što je Balans+ jogurt, koji dokazano reguliše varenje nakon samo 10 dana redovne konzumacije. Kod osoba sa  sekundarnom intolerancjom na laktozu, mali procenat laktoze i probiotski suplementi proizvoda Balans+ rešavaju problem poremećene probave. Balans+ može se bezbedno i sa velikim uspehom primenjivati u ishrani, počevši od navršenog osmog meseca života. To se posebno odnosi na decu sa akutnom infektivnom dijarejom ili crevnom disbakteriozom posle enteralne infekcije. Pored toga, ovaj proizvod sadrži probiotske kulture i prebiotik oligofruktozu, koji povoljno utiču na digestivni trakt, podstiču varenje i ubrzavaju metabolizam., istakao je profesor dr Vojislav Perišić, pedijatar i gastroenterolog.

 

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: Imlek