Natali Portman: Imala sam 13 godina i bila sam predmet požude

Natali Portman: Imala sam 13 godina i bila sam predmet požude

Autor: | 24/01/2018

0

Glumica Natali Portman je na manifestaciji Women's March u Los Anđelesu ispričala kako se kao tinejdžerka osećala kao predmet požude i kako je zbog toga uvek razmišljala o tome kakve filmove će da radi.

- Imala sam 13 godina i s nestrpljenjem sam otvorila prvo pismo koje mi je jedan od mojih fanova poslao. Sadržaj pisma je njegova fantazija o tome kako me siluje - rekla je Portman.

Dodala je kako se nerado seća svojih početaka i uloge u filmu "Leon" i ispričala kako je jedna lokalno radiostanica brojala kada će ona napuniti 18 godina kako bi bilo" legalno spavati s njom".

- Ubrzo sam shvatila da ću biti nesigurna ako se budem izražavala u seksualnom kontekstu. Samim tim će i muškarci smatrati da imaju pravo da moje telo posmatraju kao objekat, a to bi mi bilo veoma neprijatno - rekla je.

 

Nakon toga je adaptirala svoje ponašanje i ispričala je da je odbijala filmove u kojima je trebala da se poljubi s nekim. Ubrzo je stekla reputaciju konzervativne i ozbiljne osobe.

- Osećala sam potrebu da sakrijem svoje telo i zaustavim svoje ekspresije i rad kako bih poslala poruku da sam neko ko je vredan sigurnosti i poštovanja - rekla je.

Iskazala je nadu da ćemo jednom živeti u svetu u kojem žene smeju da izraze svoju seksualnost i želje, bez straha da će biti fizički ugrožene.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: natali portman