Počast i za Mini Maus: Najpoznatiji animirani par zajedno na Bulevaru slavnih

Počast i za Mini Maus: Najpoznatiji animirani par zajedno na Bulevaru slavnih

Autor: | 23/01/2018

0

Četrdeset godina nakon što je čuveni lik iz Diznijevih stripova i crtanih filmova, Miki Maus, dobio svoju zvezdu na Stazi slavnih u Holivudu, sada je i njegovoj partnerki, Mini Maus, ukazana ta čast.

Legendarni holivudski bulevar od sada će krasiti 2.627. bronzana ploča, kojom će Minin lik biti sačuvan od zaborava, prenose svetske agencije.

Dodeljivanje zvezde Mini Maus, koja se prvi put pojavila u društvu Mikija 1928. godine u crtanom filmu Parobrod Vili, pozdravila je američka pop zvezda Keti Peri.

–Nakon što nam je 90 godina mamila osmehe i zabavljala nas, vreme je da ova kraljica tufnica dobije ovo priznanje – napisala je na Tviteru Perijeva, koja je zajedno sa direktorom kompanije “Volt Dizni“ Robertom Ajgerom, vodila ceremoniju postavljanja zvezde.

Organizatori ceremonije na Stazi slavnih pozdravili su “zabavnu i nezavisnu ličnost“ čuvenog animiranog lika mišice, kao “bezvremenog ženskog lika sa statusom ikone“.

Mini je, međutim, bilo potrebno čitave četiri decenije da se pridruži svom partneru Mikiju na holivudskoj Stazi slavnih, jer ju je “Dizni“ nominovao tek prošle godine.

Drugi “Diznijevi“ likovi, idoli mnoge dece, koji su već počastvovani zvezdom u Holivudu su, između ostalih, Paja Patak, Vini Pu i Snežana

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: bulevar slavnih