Elen Pompeo se izborila za veći honorar: Najzad postajem ravnopravna sa muškim kolegama!

Elen Pompeo se izborila za veći honorar: Najzad postajem ravnopravna sa muškim kolegama!

Autor: | 18/01/2018

0

Američka glumica Elen Pompeo je potpisavši ugovor s televizijskom kompanijom ABC za 15. sezonu serije 'Uvod u anatomiju' postala jedna od najplaćenijih zvezda u Holivudu.

Pompeo će dobijati 575.000 dolara za svaku epizodu, odnosno preko 20 miliona dolara za sezonu.

- Mislim da nisam pohlepna. Kada korporacija Dizni zaradi tri milijarde dolara na nečemu čega si i ti deo, počneš da veruješ da i ti zaslužuješ 'komad' toga - objasnila je glumica. Smatra da sve od ugla posmatranja posla. Pompeo je ispričala kako je otišla kod Šonde Rajms, kreatorke 'Uvoda u anatomiju' i rekla joj kako se slaže da serija ubuduće emituje na Netflixu. Ali, htela je da oseti podsticaj da nastavi sa tumačenjem lika doktorke Meredit Grej.

 

- Htela sam veću moć i osećaj vlasništva nad ovom serijom. Tada smo dogovorile novu platu za mene - prisetila se glumica. Tvrdi da je za nju odlučujući trenutak na setu bio kada je njen kolega Patrik Dempsi (52), koji je tumačio jednog od glavnih likova, napustio seriju.

- Nisu više mogli da ga koriste protiv mene u pregovorima za honorar. Do tada su mi godinama govorili ako se ne složim s ugovorom koji mi nude, da imaju njega - objasnila je Pompeo. Nikad nije saznala jesu li u takve situacije dovodili i Dempsija pre odlaska iz serije, a kada mu je predložila da zajedno idu na pregovore oko plate odbio je njenu ideju. Uvek je smatrala da je nepravda što više zarađuje od nje jer je ona igrala glavni lik Meredit Grej po kojem je nastalo originalno, englesko ime serije 'Grey's Anatomy'.

 

- Tražila sam im iz principa da mi daju pet hiljada dolara veću platu od njega, ali nisu hteli. Trebala sam u tom trenutku da odem, ali nisam. Jednostavno nisam želela da im dopustim da nastave bez mene kako su mi pretili. Verovatno su se poput mene osećale brojne glumice - napomenula je Pompeo.

Tvrdi da su nakon Dempsijevog otkaza producenti požurili da nađu novog glumca da ga zameni što je nju razbesnilo. Zvali su ju dok je bila na odmoru i tražili mišljenje.

- Ispitivali su me može li ovaj ili je bolji onaj, a ja sam bila ljuta. Nisam shvatala zašto moraju da ga zamene i nije li dobro što moj lik može da nastavi seriju - rekla je i dodala da joj je drago što nije odustala od 'Uvoda u anatomiju' uprkos teškim trenucima.

 

Pompeo, koju je uloga doktorke Grej proslavila, je u braku s muzičkim producentom Krisom Ajverijem (51) i imaju ćerke Stelu (8) i Sienu (3) i sina Elija (1). 

hellomagazin.rs guliver/getty