Dragana Kosjerina: Uvek se ukaže prilika da iskažem svoje sklonosti i to me raduje

Dragana Kosjerina: Uvek se ukaže prilika da iskažem svoje sklonosti i to me raduje

Autor: | 12/01/2018

0

 

U godini od koje smo se nedavno oprostili svako od nas doživeo je i preživeo nezaboravne trenutke, a među onima koji su imali sreću da se nađu u vrtlogu euforije, smeha, zabave, muzike i plesa bila je mlada voditeljka Dragana Kosjerina. U šou-programu "Luda noć" ova lepa devojka zauzela je mesto domaćina, gde je nedeljom uveče u društvu Marka Živića, Marije Veljković Milovanović i Gordana Kičića na glamuroznoj sceni dočekivala gledaoce RTS. Osim što je publiku u studiju i onu kraj malih ekrana pozdravljala prelepim osmehom, iz emisije u emisiju otkrivala joj je sve svoje kvalitete.

Sećamo se da je prve novinarske korake napravila na TV Sport klub, a prelaskom na Radio-televiziju Srbije zavirila je u druge redakcije i prošetala se po različitim emisijama. Mada "Luda noć" nije prvi veliki šou u kojem se oprobala, ovaj je uspeo do kraja da naglasi njenu spontanost, duhovitost, muzikalnost, smisao za glumu i spretnost na plesnom podijumu.

-Stečeno iskustvo u emisiji "Ja mogu sve" donelo mi je samopouzdanje i opuštenost sa kojom sam ušla u novi format. Svaki zadatak nosi izazove, ali nisam sa strepnjom pristupila ovom projektu - kaže voditeljka.

Čemu ste pridavali najviše pažnje tokom rada u "Ludoj noći"?

- Ona je konceptom odskočila od dosadašnjih sličnih formata, utoliko pre što je urednički tim uspeo da objedini dobru zabavu, odličnu muziku i edukativni karakter kviza koji je bio sastavni deo svake epizode. Što se tiče voditeljskog tima, imali smo različite uloge i zadatke. Učenje koreografija, snimanje numera u tonskom studiju, kostimiranje... sve je bilo podjednako važno i zanimljivo.

Da li ste zadovoljni onim što ste prikazali na ekranu?

- Naravno. Veliki trud je uložen i rezultat nije izostao. Ono što se vidi kao krajnji proizvod zapravo je samo vrh ledenog brega. Realizacija ove emisije pokrenula je produkcione kapacitete RTS-a, svi sektori su neprekidno radili i odgovarali na izazove koji se u kreiranju velikih projekata neminovno nameću. Zadovoljna sam i srećna što sam bila deo ove priče.

Na sceni ste pokazali takmičarski duh i uverili nas da odlično sarađujete sa kolegama. Ko vam je pružao najveću podršku i pomoć kad nešto krene onako kako niste planirali?

- Ceo tim je dobro funkcionisao. Već u toku pripremnog perioda naša mala grupa je dobila neku svoju dinamiku i razvila način komunikacije, a kako je vreme odmicalo, sve smo se bolje razumeli, slagali i sarađivali.

Osim što odlično igrate pokazali ste nam i da dobro pevate. Kada ste otkrili taj talenat?

- Svojevremeno sam upisala Muzičku školu "Mokranjac" i na prijemnom ispitu odabrala harfu, ali je nikad nisam završila. Nisam istrajala u tome, jer su mi neke druge aktivnosti skrenule pažnju, a među njima su latinoamerički plesovi. Ipak, ne žalim. Uvek se javi prilika da iskažem svoje sklonosti i to me raduje.Što se tiče plesa, ozbiljno sam trenirala i takmičila se u zemlji i inostranstvu. Stoga je za mene taj deo zadatka u "Ludoj noći" zapravo bio najdraži i najlakši.

Kad je muzika u pitanju, ova emisija prošetala nas je kroz različite istorijske periode. Koji je po vašem ukusu?

- Osamdesete, kada je i domaći i strani zvuk u pitanju.

Karijeru ste započeli kao sportski novinar, a zatim ste se dokazivali i u ostalim sektorima. Da li ste ustanovili šta vam najbolje "leži"?

- Ne tražim se. Kao TV lice radim u različitim formatima i podjednako mi prijaju. U godinama sam kada nije nužno da se profilišete. To će se desiti spontano, verovatno kroz autorsku emisiju, kojoj po prirodi stvari teži svaki voditelj.

U kakvom izdanju želite da vas gledaoci pamte?

- Kao prirodnu i nasmejanu, ali profesionalnu. Takvi možete biti i u zabavnim emisijama i u jutarnjem programu.

A post shared by La Villa (@la_villa_store) on Nov 29, 2016 at 5:21am PST

Šta smatrate najvećim uspehom, a šta greškom u karijeri?

- Još je rano za takvu vrstu osvrta. U poslu se greške potkradaju svakodnevno, ma čime da se bavite. Važno je da smo svesni toga, da iznova pokušavamo da unapređujemo sebe i da ne ponavljamo propuste.Vaše ime je sinonim za atraktivan izgled u kome mogu da uživaju i ranoranioci, s obzirom na to da vodite Jutarnji program na Prvom programu Javnog servisa Srbije. Da li vam smeta što je vaša lepota posle toliko vremena na TV i dalje u prvom planu ili vam, naprotiv, prija?

- Tome više ne pridajem pažnju. Neću vas lagati, bilo je perioda kada sam priželjkivala da slušam drugačije komentare, mahom one koji se tiču načina na koji obavljam svoj posao, ali to prođe. Dokažete se sebi i onda ne čeznete da neko radije komentariše vašu dikciju umesto haljine.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages, Instagram

Najnovije vesti