Slavko Beleslin: Neću prestati da verujem da dobro pobeđuje i da se iskren rad uvek isplati

Slavko Beleslin: Neću prestati da verujem da dobro pobeđuje i da se iskren rad uvek isplati

Autor: | 30/12/2017

0

Ova godina za Slavka Beleslina bila je veoma dinamična, kako on kaže - pravi medijski ringišpil, ali u okviru iste kuće. Prva polovina obeležena je vanrednim događajima zbog terorističkih napada, pa su došli izbori, što izaziva uzbunu u svakoj informativnoj redakciji. Zatim je B 92 prestala da postoji, pa je uspostavljena O2 TV. Potom se poznati TV voditelj posvetio zabavnim sadržajima na TV Prva i, evo, sada sa veoma posebnom ekipom ljudi, ističe, priprema jedno veliko jutarnje januarsko iznenađenje.

- Bio sam ispred ili iza kamera u svakoj od tih promena i bilo je svega sem mira ove godine, ali to je naš posao.

Do sada ste u TV novinarstvu prošli kroz različite formate, najviše ste se zadržali u informativi. Da li se u toj sferi, ipak, najbolje osećate?

- Informativa je naravno kraljica novinarstva i osnovni motiv zbog koga kupujemo novine ili uključujemo televizor. To je program koji je definitivno najbliži mom karakteru i zato je potpuno prirodno to što sam najveći deo karijere proveo u informativnim redakcijama.

Sećate li se vesti koja vas je, ove godine, najviše obradovala, i one zbog koje ste poželeli da napustite studio?

- Nije bilo preterano mnogo veselja, ali plasman reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u fudbalu mi je stavio veliki osmeh na lice. Nije mi zaista nikada palo na pamet da napustim studio, ali predizborne i postizborne kampanje znaju ozbiljno da testiraju sve granice izdržljivosti.

OSTAVLjAM CIGARETE
PRAZNIČNA atmosfera kod većine budi neka posebna osećanja, vreme je za preispitavanje i nove odluke. Da li i vi planirate da za neke stvari okrenete list? - Pa, naravno da ću krenuti u teretanu i ostaviti cigarete! U ovo vreme praznika i te želje postaju jedna lepa dugogodišnja tradicija.

 

Od vaših početaka na BK, pa do danas, koliko se novinarstvo u Srbiji promenilo?

- Ne znam da li uopšte možete da zamislite redakciju bez interneta ili novinare bez mobilnih telefona, ali upravo tako je izgledao moj prvi radni dan. Papir, olovka i poneki faks - to je sve. Promena je ogromna, jer smo tada bukvalno kreirali skoro svaku vest koju smo doneli i bili svedoci njenog nastajanja. Sve veća konkurencija, ubrzanje vremena i informacija, ali i planetarni talas površnosti promenio je i posao kojim se ja bavim. Ne na dobar način.

 

Šta vas je najviše privuklo sedmoj sili? Da li ste ikada bili u dilemi i pokajali se zbog izbora?

- To je neka vrsta sudbinskog prepoznavanja, ne mogu drugačije da opišem. Nikada se nisam pokajao, niti uopšte mogu da zamislim da radim bilo šta drugo.

 

Kojim uverenjima ste dosledni od početka karijere i šta vas i dalje motiviše da istrajete u borbi za njih?

- Prilično su univerzalna i na trenutke biblijska, ali nikada neću prestati da verujem da dobro pobedi na kraju i da se iskren rad uvek isplati. Borba se u mom poslu malo otegla, ali vera je i dalje tu.

Šta priželjkujete da vam se dogodi u sledećoj godini?

- I have a dream na poslovnom planu koji već dugo nosim sa sobom i voleo bih da sledeće godine svi čujete za njega. Nadam se da je pred nama godina originalnosti i inovativnosti u našem poslu i želeo bih da budem na tom talasu. Na privatnom planu sam potpuno ispunjen i bilo bi možda alavo tražiti nešto više od savršenog zdravlja za moju porodicu.

 

Hellomagazin.rs Miša Obradović/Luka Šarac
Tagovi: Slavko Beleslin