Stendap komičara i voditelja kviza ‘Stolice’ u rodnom Sremu gledaju s nepoverenjem, jer dok oni uživaju u tradicionalnim lokalnim delikatesima kao što su čvarci i kobasice, on bi najradije gutao tabletice za doručak, ručak i večeru
Iako je rođen i živi u Sremskoj Mitrovici, Srđan Dinčić (33) nije klasičan Sremac po mnogo čemu, pa i kad je hrana u pitanju. Stendap komičar i domaćin kviza “Stolice” izbegava mesne delikatese tipa švargle, slanine, kavurme i krvavice, što se u njegovom kraju smatra pravom jeresi.
– Kada biste pitali moju suprugu Tamaru kakav sam kuvar, sigurno bi vam rekla kako ne znam ni da kupim odgovarajuće namirnice, a kamoli nešto da skuvam. Ispostavilo se u nekoliko navrata da brokoli i prokelj nisu isto povrće, kako sam ja verovao, da od uvele bundeve ne može da se napravi čorba, kao i da pavlaka za kuvanje nije obična pavlaka koju samo skuvaš. Na osnovu tih nekoliko, što se mene tiče, manjih pehova, supruga je donela odluku da je bolje da sama ide u nabavku ili da pošalje našeg labradora umesto mene. U retkim slučajevima kada ona baš ne može da stigne, a i pas ima drugih obaveza, mora da se osloni na mene, ali tada obavezno dobijem detaljan spisak često propraćen fotografijama artikala koji bi trebalo da se kupe. Iz ove priče je jasno da Tamara kuva veoma dobro, dok ja umem da ispržim jaja, mada i to ponekad pođe po zlu - otkriva Srđan za Gloriju
Pročitajte još
Dvorište kao iz magazina: Anastasija i Nemanja iza zidina u Sevilji kriju nestvarnu oazu
Dvorište Anastasije i Nemanje Gudelja zeleni raj
04/05/2024
Saznajte višeSvake godine farba jaja na isti način: Draganina tehnika nije tradicionalna, ali je brza i efektna
Uskršnja jaja Dragane Mirković uvek su ista
04/05/2024
Saznajte višeVeliki petak u domovima poznatih: Pogledajte kako su zvezde ofarbale jaja, čija su najlepša?
Veliki petak u domovima poznatih
03/05/2024
Saznajte više