Marijana Mateus: Ne zaljubljujem se više tako lako - ljubav se ne traži nego se desi

Marijana Mateus: Ne zaljubljujem se više tako lako - ljubav se ne traži nego se desi

Autor: | 20/12/2017

0

Neuništivi optimizam koji isijava iz osmeha Marijane Mateus čini je jednom od najharizmatičnijih osoba na javnoj sceni. Uz to, u četrdesetsedmoj godini može da se pohvali devojačkim izgledom, za šta je zaslužan istančan ukus za hedonizam, upotpunjen preduzetničkim senzibilitetom. Savršen balans postiže obilaskom mondenskih destinacija širom sveta i angažmanom u svom modnom ateljeu. I taman kada su se mnogi zapitali zbog čega je dugo nema, u jednom lokalu na Senjaku poznata Novosađanka priredila je performans kojim je predstavila kolekciju kaputa svog novog brenda “Andaj”, čije je sedište u Londonu, gradu u kojem je pronašla mesto pod zvezdama.

Marijana za magazin “Hello!” govori šta je trenutno inspiriše, kako joj polazi za rukom da u drugoj polovini pete decenije izgleda gotovo duplo mlađe i zbog čega je aktuelnu modnu liniju nazvala po ćerkama.

- Predstavljanje nove linije kroz modni performans poklon je svim mojim dragim prijateljicama u Srbiji. Na njihovo insistiranje odlučila sam da pokažem šta radim u Londonu i izuzetno sam zadovoljna reakcijom. Drago mi je što sam uspela da deo kolekcije vide meni bliski ljudi koji žive ovde. Kaputi se proizvode u Srbiji, ali se atelje nalazi u Engleskoj, pa se na ovom tržištu trenutno mogu kupiti samo preko sajta.

Da li vam je neko sa strane sugerisao da posedujete talenat za kreiranje ili ste ga sami prepoznali ?

- U modi sam od malih nogu, majka je prenela tu strast na mene. Volim da stvaram i ništa mi nije teško, bilo da kreiram radne uniforme ili kapute. Izuzetno uživam u realizaciji svakog projekta. Za mene su rad i ljubav prema poslu pokretač svega i siguran put ka uspehu. U poslu, kao i u ljubavi, moramo da budemo istrajni i da idemo daleko ako želimo da ostvarimo svoje snove.

Novu liniju nazvali ste po ćerkama. Imaju li još neki udeo u ovoj preduzetničkoj priči?

- Deca su moja snaga. One su moje sunce. Linija ne bi ugledala svetlost dana da nisam imala Angelinu i Dajaninu podršku. Brend “Andaj” nastao je kao poklon mlađoj ćerki, koja je godinu dana insistirala da napravim kolekciju kaputa. Sve modele koje je ona nosila poželele su da imaju i njene drugarice, ali nisu znale gde mogu da ih naruče. Obećala sam i, na moju veliku sreću, nastao je “Andaj”.

Kakva su njihova interesovanja i da li je tačna informacija da ćete uskoro dobiti unuče?

- Nikada ne pričam o životu svoje dece, a ni o njihovim interesovanjima. Poštujem njihovu privatnost.

Vaš ljubavni život oduvek je intrigirao srpsku javnost. Da li ste trenutno zaljubljeni?

- Ne zaljubljujem se više tako lako. S godinama sam naučila da se stvari dese i da se ljubav ne traži. Osvajaju me osmeh i dobrota. Ponekad, sve što mi je potrebno je samo zagrljaj i vreme sa nekim koga sam smestila u srce.

Možete li sebe ponovo da zamislite u venčanici?

- Papir nije dokaz ljubavi. Za mene su važna samo dela nekoga koga volim i ko mene voli.

U drugoj polovini pete decenije imate telo dvostruko mlađe devojke. U čemu je tajna?

- Shvatila sam da sreća leži u malim stvarima i da je fizički izgled stanje duha. Zato rad na sebi mora da bude konstantan. Rad na podizanju vlastitog samopouzdanja važniji je od posete salonu lepote. Naučila sam da volim sebe. Ishrana i fizička aktivnost izuzetno su važni, ali kada sve saberete i oduzmete, sreća i zadovoljstvo leže samo u nama.

Slažete li se sa tvrdnjom pojedinih dama da su, u današnje vreme, posle četrdesete estetske korekcije stvar lične higijene?

- Nisam protivnik estetskih operacija, ali imam izuzetno nizak prag tolerancije na bol. Bojim se igle i zato sam pobornik lasera i svih bezbolnih metoda u estetici. Ali, kao što sam rekla, lepota je u našoj duši, i to se odražava na izgled.

Kojom filozofijom se vodite kroz život?

- Budite ono što jeste. Ne upoređujte se sa drugima. I volite druge, jer dobrota uvek pobeđuje.

Deana Đukić Luka Šarac
Tagovi: marijana mateus