Da li trudnice smeju da nose visoke potpetice: Džesika Alba u štiklama od 14 santimetara

Da li trudnice smeju da nose visoke potpetice: Džesika Alba u štiklama od 14 santimetara

Autor: | 20/12/2017

0

Džesika Alba očekuje svoje treće dete sa suprugom Kešom Vorenom. Lepa mama 2008. godine rodila je ćerkicu Onor Mari, a 2011. postala je majka malene Heven Garner.

Malenu porodicu posebno je obradovala vest da će Džesika ovaj put da rodi dečaka i tako svojim ćerkicama podari brata.

Glumica i preduzetnica sjajno podnosi blaženo stanje, pa i u završnom mesecu trudnoće bez problema odrađuje sve obveze, a pronalazi i vremena za druženja.

Tako se sa suprugom i decom uputila na božićnu zabavu humanitarnog udruženja za decu "Baby2Baby".

Iako poslednjih meseci uglavnom nosi ležerniju obuću poput patika ili gležnjača ravnih peta, ovaj put odlučila se za štikle modne kuće Saint Laurent koje imaju potpeticu od skoro 14 santimetara.

Odvažan je to izbor za drugo stanje, pogotovo ako uzmemo u obzir kako stručnjaci smatraju da žene u visokoj trudnoći ne bi smele da nose cipele s vrtoglavo visokom potpeticom, jer se menja njihov centar za ravnotežu pa postaju nestabilnije.

- Dobitak kilograma i hormonske promene tokom trudnoće imaju veliki uticaj na telo. Mišići i ligamenti postaju mekši te se rastežu zbog hormona relaksina koji vas čini manje otpornim na povrede ligamenata i zglobova. Visoke potpetice menjaju držanje, skraćuju mišiće listova i stvaraju pritisak na leđa i kolena. Tokom trudnoće visoke potpetice stvaraju dodatni pritisak na zglobove koji su u startu preopterećeni - smatra Lorejn Džons iz Američkog društva podijatara koja napominje kako su za trudnice takođe loš izbor cipele potpuno ravnih peta poput baletanki, japanki ili popularnih ugsica.

hellomagazin.rs guliver/getty