Nikola Rađen: Bio sam ponosan kada sam čuo kako me ćerke bodre sa tribina

Nikola Rađen: Bio sam ponosan kada sam čuo kako me ćerke bodre sa tribina

Autor: | 17/12/2017

0

Vaterpolista Nikola Rađen i pevačica Ana Kokić nedavno su proslavili deset godina braka iz kojeg imaju dve devojčice Ninu i Teu. Kako je Nikola većinu vremena proveo kao “otac na službenom putu” u nekoj drugoj zemlji gde je igrao,  ovoga puta je otkrio koliko je porodici bilo teško da ga prati.

On trenutno živi i igra za klub u Moskvi zbog čega planira i porodicu da preseli tamo.

- Pričali smo Ana i ja na tu temu i razmišljamo o tome da se presele, ali videćemo. Najveća kočnica su škola i Anin posao. Svakako da imamo u planu njihovo preseljenje, mislim da to nije ništa strašno - kaže Nikola, koji posle toliko godina ipak želi da živi u istom gradu sa porodicom.

- Sigurno da u našem odnosu nije ista situacija kao u drugim porodicama, ali one znaju da tata tamo negde radi i da će se vratiti kući. Karijera vaterpoliste je do neke 35-36. godine, i meni je ostalo još malo do kraja karijere. Trudio sam se sve ovo vreme da sve bitne datume budemo zajedno, one su to prihvatile. Postoji anegdota kada su baš bile male, govorile su “tata se kupa tamo negde i vratiće se”. One to razumeju, bile su sada na mojoj utakmici kada sam igrao u Beogradu i navijale su kao najvatreniji navijači. Sutradan sam ih odveo u školu, kasnije ih pokupio. Trudim se da što više vremena budem sa njima. Non-stop sam u koferima, ali šta ću, takav je posao.

Nikola kaže da je bio izuzetno ponosan kada je na tribinama čuo kako njegove ćerke navijaju.

- Čujem ih dok sam u bazenu. One su u stanju da čitavu četvrtinu ili celu utakmicu viču: “tata, tata” dok se ne okrenem. U ovoj situaciji kada smo razdvojeni lepo mi je da budu na tribinama i daju mi podršku - kroz osmeh priznaje Nikola, koga su pitali da li je popustljiviji od Ane:

- Pre bih to definisao kao da neću da trošim vreme na nebitne stvari, već da uživam sa klinkama kada smo zajedno.

Pevačica i sportista ne eksponiraju svoje naslednice za razliku od drugih javnih ličnosti.

- Zašto bih to radio? Treba da imaju normalno detinjstvo i da odrastaju na pravi način, da me ne shvate pogrešno oni koji eksponiraju decu. Jeste 21. vek i era interneta, ali sve u svoje vreme - kaže Rađen, koji je Moskvu upoznao tek kada su mu supruga i ćerke došle u goste.

- Raspored i razmak između treninga su mi takvi da nemam puno vremena. Kada su one došle, iskoristili smo priliku i otišli do Kremlja, oduševile su se Crvenim trgom i drago mi je što im se sviđa Moskva. Već smo se dogovorili kada bude bio raspust da ponovo dođu.

Nikola kaže da polako upoznaje Rusiju i ruski jezik.

- Čelnici kluba su zahtevali od mene da naučim ruski, tako da idem na časove. Nije lagan, u ovom momentu ga bolje razumem nego što ga govorim - iskren je Rađen, koji se navikava i na klimu te ledene zemlje.

- Zima je oštra i hladna, ali sve moguće stvari koje su mi potrebne da bi mi bilo toplo kupio sam u Rusiji. Tako obučen kada izađem na bilo koju temperaturu nije strašno. Najveći je problem posle bazena kada izađem napolje, ta promena toplo-hladno. Međutim, udaljenost između bazena i stana mi je pet do deset minuta pešaka, tako da nije strašno, navikao sam se.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević