Nikola Kojo: Časno življenje je najvažnije i želim da to prenesem svojoj deci i tuđoj, ako imam uticaja

Nikola Kojo: Časno življenje je najvažnije i želim da to prenesem svojoj deci i tuđoj, ako imam uticaja

Autor: | 12/12/2017

0

Popularni glumac kaže da je uloga oca najodgovornija i da svaki čovek mora da voli i da poštuje decu više od sebe. Nikola Kojo dodaje i da se deci treba prilagođavati jer su pametnija od odraslih.

Skoro četiri decenije prisutan je u svetu glume, a Nikola Kojo s ponosom kaže da je njegova najvažnija životna uloga oca. On se trudi da svojim ćerkama utka moralna načela, ali je svestan da današnju decu treba osluškivati, i raditi sa njima.

- S decom je s godinama sve teže i teže, ali u principu im se treba prilagođavati jer su oni sigurno pametniji od nas. Rastu brže, sazrevaju brže, sve im je sažvakano. Možda nisu emotivniji od nas, ali su pametniji - kaže Nikola Kojo.

Otac je tri predivne ćerke - Ane i bliznakinja kojima nikada nije želeo da otkrije imena, a na pitanje da li strahuje zbog vremena u kojem danas raste omladina, kaže:

- Sigurno da strahujem, kao i svi, od neke neizvesnosti koju nosi ovaj kapitalizam u kojima neki stare, a neki rastu. Generalno teška su vremena, tako da čovek zaista ima puno razloga za brigu. S druge strane, treba se radovati životu, treba decu učiti da se ne plaše ničega, a sve mi se više čini da i odrasle treba učiti da se ne plaše ničega.

Nikola priznaje da je uloga roditelja najzahtevnija.

- Tačna je ona stara izreka: Što veća deca, veći problemi. To je najveća i najodgovornija uloga u životu. Čovek jednostavno u toj bezuslovnoj ljubavi mora da voli i poštuje decu više od sebe. To je nekako prirodno - smatra Kojo.

Na pitanje na šta je ponosan u životu, Kojo bez razmišljanja kaže:

- Na časno življenje. To mi je najvažnije i želim da taj talas prenesem na svoju decu i na tuđu ako imam uticaja.

Trudi se da sa svojim mezimicama provedem što više vremena i da im obezbedim detinjstvo kojeg će se rado sećati.

- Odgledali smo more crtanih filmova. Nisam puno radio na sihronizaciji crtaća, ali sam radio puno dečjih emisija, što kao dete, što sada. Ovaj film "Deda mraz i kompanija" gde pozajmljujem glas Deda Mrazu vratio me je u bezbrižno detinjstvo koje sam imao - ističe Kojo.

S obzirom na to da ima ćerke, nametnulo se pitanje da li je tačna ona fraza da su ćerke više privržene očevima.

- Pa ne znam. Možda je to tako kada je otac u kući. Kod mene nije tako, ali se nadam da dele ljubav na pravi način.

Deca će imati prilike da uživaju u Nikolinoj sihronizaciji filma "Deda Mraz i kompanija".

- Uživanje je raditi ovakve projekte. Podseća na one tople, bajkovite filmove iz mog detinjstva. Na zimski raspust, na "Zimski bioskop", na bezbrižnost i uživanje u toplini doma. Nova godina je jedan od najlepših praznika i u našem domu. Magija je nestala iz naših života i jako je važno da je vratimo. Sve je pojeftinilo i obesmislilo se, toliko da je iluzija postala deficitarna, a deci je ona nužna u emotivnom razvoju. Ovaj film nam vraća i iluziju i radost - smatra Kojo.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages
Tagovi: nikola kojo

Pročitajte još