Bojan Perić: Neretko sam dečju lenjost kamuflirao opštim, kvizaškim znanjem

Bojan Perić: Neretko sam dečju lenjost kamuflirao opštim, kvizaškim znanjem

Autor: | 11/12/2017

0

Mladi glumac Bojan Perić (32) sigurnim koracima gradi svoju karijeru. Uloga Danijela Stošića, u seriji "Vojna akademija", u čije vojničke čizme je uskočio pre pet godina, učinila ga je jednim od najpopularnijih mladih glumaca u Srbiji. Taj status potvrdio je kroz serije "Jedne letnje noći" i "Urgentni centar", ali i kao domaćin šou-programa "Tri boje zvuka".

I dok čekamo da sredinom aprila ponovo stane pred kamere kao poručnik Stošić, u četvrtoj sezoni "Akademije", Perić ovih dana uveseljava mališane u bioskopima pozajmivši glas advokatu Tomi Anđelkoviću u porodičnoj komediji "Deda Mraz i kompanija".

- Zadovoljstvo mi je što sam deo odlične ekipe koja je radila sinhronizaciju ovog filma. Posle mnogo sinhronizacija crtanih filmova, prvi put sam pozajmio glas igranom liku. Izazovnije su okolnosti od onih na koje sam navikao, pogotovo što je film izvorno na francuskom jeziku. Priča je toliko zabavna da mi je bilo uživanje raditi. Bilo mi jasno da će film zabaviti najmlađu publiku, ali i one koji ih budu doveli u bioskop.

Kako ste kao dete slavili Novu godinu i koliko joj danas posvećujete pažnje?

- Odrastao sam u Grčkoj, tako da su za mene novogodišnji i božični praznici bili dani kad bismo došli u Beograd i provodili ih u druženju sa rodbinom i prijateljima. Kićenje jelke i kuće i danas mi nije strano. Mnogo se radujem svaki put kad dođe vreme da se otvore kutije sa ukrasima.

Šta možemo da očekujemo u nastavku "Vojne akademije"?

- Pisanje scenarija bliži se kraju, a kako su mi autori nagovestili, Stošić i njegovi drugari, sad već odrasli ljudi, trudiće se da znanja prenesu mlađima i od njih naprave vredne i časne ljude. Uz obilje zapleta na privatnom i ljubavnom planu.

Kada ste započinjali snimanje serije, da li ste verovali da ćete mnoge mlade zainteresovati da upišu Vojnu akademiju?

- Na početku serije bio sam isuviše mlad da bih smeo bilo šta da prognoziram. Mogao sam samo da se nadam da će publika zavoleti naše likove i njihove životne priče, na način na koji smo ih mi zavoleli. Posle tri sezone i mnogo vremena provedenog u uniformi, verujem da smo narodu, a pre svega najmlađima, približili ovaj častan i ispravan poziv, koji je sticajem raznih okolnosti godinama bio stavljen u drugačiji kontekst.

Da li će biti nastavka emisije "Tri boje zvuka"?

- Verujem da hoće, i radujem se tome. U prethodne tri sezone, ovaj šou doneo je nešto drugačije, na radost publike koja je u prošlogodišnjem izboru za omiljenu muzičku emisiju izabrala "Tri boje zvuka". Smatram da će se, kad se stvore uslovi, emisija vratiti s novom paletom odlične muzike i izvođača.

Imate li želju da se oprobate u nekom drugom TV formatu?

- Godinama gajim veliku ljubav prema TV i imam želju da vodim veliki kviz. Odmalena sam ljubitelj kvizova, i upravo ta ljubav mi je mnogo dobrog donela kroz školovanje. Tokom odrastanja, neretko sam uspešno kamuflirao dečju lenjost i manjak želje za učenjem baš tim opštim, kvizaškim znanjem.

Hellomagazin.rs Miloš Rafailović/Ataimages/
Tagovi: Bojan Perić

Najnovije vesti