Glas protiv zlostavljanja: "Time" proglasio grupu "Rušiteljke tišine" za ličnosti godine

Glas protiv zlostavljanja: "Time" proglasio grupu "Rušiteljke tišine" za ličnosti godine

Autor: | 06/12/2017

0


Žene iz grupe "Rušiteljke tišine" (The Silence Breakers"), koje su u javnosti podigle svest o seksualnom zlostavljanju u svetu šoubiznisa i dovele do niza suočavanja žrtava sa svojim zlostavljačima, proglašene su ličnostima 2017. godine.

"Žene koje su prekinule tišinu" osnivači su pokreta #MeToo, kampanje na društvenim mrežama osnovane sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na seksualno uznemiravanje u Holivudu, prenosi B92.

Nakon što je glumica Alisa Milano popularizovala ovaj haštag, javile su se hiljade žena koje su želele da podele svoju priču.

Mnoge poznate dame tako su rešile da progovore o "javnim tajnama" u svetu zabave i negativnim iskustvima u toku svoje karijere. Među njima su glumica Ešli Džad, aktivista Tarana Burke, glumica Selma Bler, američka političarka Sara Gelser, pevačica Tejlor Svift i glumica Rouz Mekgovan.

U najužem krugu kandidata za ličnost 2017. godine našli su se američki biznismen Džef Bezos, američki predsednik Donald Tramp i kineski predsednik Si Đinping.


Prema mišljenju čitalaca koji su učestvovali u anketi magazina, ličnost godine je Muhamed ibn Salman, prestolonaslednik Saudijske Arabije.

Magazin Tajm ličnost godine bira još od 1927.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti