Kako je kraljica Elizabeta sprečila da joj Džeki Kenedi zavede supruga (video)

Kako je kraljica Elizabeta sprečila da joj Džeki Kenedi zavede supruga (video)

Autor: | 23/11/2017

0

Da je princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete imao buran ljubavni život van njihove bračne zajednice, potvrđuje još jedna zanimljivost koju će gledaoci Netflixove serije "Kruna" imati prilike da vide u novoj sezoni.

Naime, 1961. godine u posetu kraljevskoj porodici došli su tadašnji američki predsjednik Džon F. Kenedi i njegova supruga Džeki. U seriji, a navodno je tako bilo i u stvarnosti, Džeki je zamolila princa Filipa da je provede kroz Bakingemsku palatu.

Kraljica ga je preduhitrila i odgovorila Džeki: Ja ću to da uradim, to je moja kuća, prenosi Daily Mail.

 

Naime, kraljica je primetila kako se Džeki i Filip dobro zabavljaju i videla je da otvoreno flertuju i zato je odlučila da pokaže ko je gazda u kući.

Džeki nije bila zadivljena palatom niti kraljicom koju je navodno nazvala nezanimljivom i neinteligentnom. Fotograf Sesil Baton, koji je često fotografisao kraljevsku porodicu, učestvovao je i pri ovom susretu i opisao ga je na sličan način kao i scenaristi serije "Kruna".

– Prva dama Amerike nije bila zadivljena Bakingemskom palatom, nije je nimalo oduševio stil i dizajn, a kraljica joj je delovala ozbiljno poput neke sredovečne žene – napisao je Sesil.

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty