Prepoznajte simptome koji ukazuju na probleme metabolizma

Prepoznajte simptome koji ukazuju na probleme metabolizma

Autor: | 21/11/2017

0

Usporeni metabolizam znači da telo ne može dovoljno efikasno hranu koju unosimo da pretvori u energiju. Simptome koji mogu ukazivati  na razne zdravstvene tegobe, pa i na probleme sa metabolizmom, donosi zadovoljna.hr

Stalno ste umorni

Mnoge stvari mogu biti razlog umora, uključujući i očigledbe faktore kao što su nedostatak sna i intezivan trening . Međutim, ako ste često jako umorni, to može da alarmira na usporeni metabolizam jer telo ne može dovoljno brzo hranu koju pojedete da pretvori u energiju.

Suva koža i kosa

Kada metabolizam ne radi dobro, telo ne može dovoljno brzo da obnavlje ćelije vezane za zdravlje kože i kose koje postaju suve . Suvoća kože i kose može ukazivati i na mnoge druge stvari , poput loše ishrane.

Žudite za slatkišima

Žudnja za određenom vrstom hrane često ukazuje na to da je telu potrebna energija. Ako se dobro hranite i dovoljno spavate, ali i dalje osećate veliku potrebu za slatkim , to može značiti da metabolizam hranu koju ste već pojeli ne prerađuje dobro u energiju koja je telu potrebna.

Gojite se iako se zdravo hranite

Prirodno je da se s godinama metabolizam usporava zbog čega je teže održavati zdravu kilažu, ali ako se hranite zdravo i pazite na unos kalorija, ai dalje se gojite, vrlo je verovatno reč o presporom metabolizmu.

Stalno vam je hladno

Metabolizam snabdeva telo toplotom, a ako on radi sporo, posledica će biti stalan osećaj hladnoće. To ćete posebno osetiti noću kada se u krevetu budete pokrivali s nekoliko slojeva kako biste se ugrejali. Probajte i trik sa tušem od 90 sekundi koji ubrzava metabolizam i mršavljenje.

Raspoloženje vam se stalno menja

Konstantan osećaj iscrpljenosti jer se vaš organizam "muči" kako bi preradio hranu može rezultirati time da ste često razdražljivi i da vam se raspoloženje stalno menja.

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock