Moćan i bez dlake na jeziku: Karl Lagerfeld šokirao svet svojim izjavama o holokaustu (video)

Moćan i bez dlake na jeziku: Karl Lagerfeld šokirao svet svojim izjavama o holokaustu (video)

Autor: | 14/11/2017

0

Karl Lagerfeld je šokirao svet kada se u jednoj francuskoj televizijskoj emisiji obrušio na nemačku kancelarku Angelu Merkel i njenu migracijsku politiku.

Njegove reči su zgrozile gledaoce emisije Salut les Terriens! na kanalu C8 koji su su uložili stotine primedbi.

Televizijska stanica primila je na stotine gnevnih komentara iznerviranih gledalaca kojima se nije svidelo njegovo viđenje trenutne nemačke migracijske politike, kao ni kontroverzni stavovi o holokaustu.

- Ne može neko, iako je reč o događajima koji su decenijama iza nas, pobiti na milione Jevreja, a onda na njihovo mesto da dovede na milione njihovih zakletih neprijatelja - kazao je 80-godišnji dizajner Chanela.

- Poznajem nekoga u Nemačkoj ko je primio mladog Sirijca, a onda mi je posle četiri dana kazao: 'Najbolja stvar koju su Nemci izmislili je holokaust' - dodao je Lagerfeld, prenosi Guardian.

Lagerfeld, koji je rođen u Hamburgu u vreme kada se Adolf Hitler dokopao vlasti, poznat je po svojim kontroverznim izjavama, a posebna mu je meta nemačka kancelarka.

- Pastorova ćerka je već primila milione i milione imigranata i oni su integrisani, rade i sve je super... Ne mora da uzima još milion imigranata kako bi popravila imidž zle pomajke posle grčke krize - kazao je Lagerfeld.

- Pogledajte Francusku, zemlju ljudskih prava. Koliko su oni primili izbeglica? 10.000? 20.000?' - upitao se Lagerfeld.

Ne treba ni napominjati kako su društvene mreže 'poludele' na poslednji ispad slavnog dizajnera, ali bilo je i onih koji su branili njegove stavove.

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: karl lagerfeld