Bliski prijatelj Šumaherove porodice otkrio: Korina i deca i dalje veruju u čudo

Bliski prijatelj Šumaherove porodice otkrio: Korina i deca i dalje veruju u čudo

Autor: | 09/11/2017

0

Skoro četiri godine nakon tragične nesreće, legenda Formule 1, Mihael Šumeher, nastavlja da se oporavlja kod kuće. Čitav svet želi da se on oporavi, jer uvek postoji razlog da verujete u čuda...

Za njega ni jedan dan nije kao prethodni: postoje dobri i loši. Kako piše Bunte, Mihael stalno svojoj porodici šalje male znakove iz svog dalekog sveta, a koje malo ko razume - verovatno samo ljudi koji ga dobro poznaju. Skoro svi rođaci ovakvih pacijenata koji su preživeli teške traume, imaju slična iskustva. Ipak, Mihael Šumaher je jedinstven.

- Korina i deca se do dana današnjeg nadaju da će se desiti medicinsko čudo - kaže prijatelj porodice Šumaher za Bunte.

 

Pre skoro četiri godine, legenda Formule 1 tragično je stradao na skijanju u Francuskoj.

Nemački vozač je u narednih 6 meseci stavljen u veštački indukovanu komu, pre nego što je prebačen na odeljenje za rehabilitaciju kada je u junu 2014. godine povratio svest.

Od tada se malo zna o njegovom zdravstvenom starnju. Porodica bivšeg vozača Ferarija je retko pričala o stanju Šumahera od nesreće.

Profesionalni tim negovatelja i terapeuta svakodnevno se brinu o njemu na porodičnom imanju na Ženevskom jezeru.

Zahvaljujući atletskoj građi, njegovo telo je još uvek jako i kako kaže neimenovani izvor za ovaj list: "On dobro funkcioniše u okolnostima kao što su ove" i napominje da takve vesti uvek daju nadu, jer je svaka povreda ovog tipa drugačija i u zavisnosti od pacijenta ona može da bude prevaziđena.

Nedavno je Mik Šumaher, Mihaelov sin, vozio u Belgiji počasni krug u čast svog oca u njegovom Beneton bolidu.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: Mihael Šumaher