Žika i Jelena Zana:  U braku nam je kao i u muzici - uzbudljivo, a to nas i održava u ovoj maratonskoj seriji

Žika i Jelena Zana: U braku nam je kao i u muzici - uzbudljivo, a to nas i održava u ovoj maratonskoj seriji

Autor: | 04/11/2017

0

Zana je oduvek važila za jednu od najboljih i najistrajnijih grupa na našim prostorima, a svoju dugotrajnost opravdava velikim ulaganjem u muziku. Veliko iznenađenje je izazvala nova verzija antologijskog hita „Dodirni mi kolena 2017“. Jelena i Žika otkrivaju kako su došli na ideju da obrade ovu pesmu.

- Sve je krenulo dolaskom u mladu izdavačku kuću „Medžik rekords“ i dogovorom da neke od velikih hitova grupe Zana obučemo u produkciju i aranžmane 21. veka. Nama se ideja dopala i evo „Kolena 2017“, duetske pesme dve Zanine pevačice Nataše Gajović i Jelene Živanović, kao i novog spota u kome, između ostalih, učestvuju Marina Tucaković i Oliver Mandić, dve ikone naše muzike. Oliver se, sem u svojim spotovima, nije nikada pojavljivao u spotovima drugih kolega, a Marini je ovo prvi put da se ikad snima u nečijem spotu. Pored njih dvoje, tu su i naša Tamara Paunović, Boško Jakovljević, Miki Perić sa svojom Snježom, momci iz benda, kao i Žikine ćerke iz prvog braka i naravno unuk, kumovi, prijatelji... ma svi koji su dragi ljudi, a koji su se u tom momentu našli u letnjem Beogradu. Relaksirano i veselo, a sve u režiji našeg bivšeg bubnjara Saše el Hameda.

Ima li negativnih komentara, u stilu „šta im je ovo trebalo“?

- Naravno, to smo i očekivali. Mnogi su zaista vezani za prvu verziju, normalno. Ali odgovor njima je jednostavan. Ovo je naš muzički eksperiment, a njegov cilj je da se nešto divno približi novim generacijama i aktuelizuje staru, veliku pesmu. Treba misliti i na naraštaje koji dolaze.

 

Koje će još pesme dobiti „novo ruho“?

- Sledeća je „Vejte, snegovi“. Ona je već spremna, čekaćemo nekoliko meseci i realizaciju spota, a još treba da odlučimo da li će se u finalnoj verziji kao glavni vokal pojaviti Nataša Gajović, Jelena ili možda neko treći.

Već 37 godina ste jedan od vodećih pop bendova. Do kada mislite da budete na sceni?

- Pitanje od milion dolara. Nadamo se da će nas zdravlje služiti, a od onih koji vole i prate našu muziku i rad sigurno zavisi dokle ćemo biti aktivni. Po našim koncertima rekli bismo još dugo, jer nam se publika proširila na tri generacije, što je divno.

I na kraju, kako vam je u braku?

- Kao i u muzici - uzbudljivo, a to nas i održava u ovoj maratonskoj seriji. U životu, kao i u muzici, ništa ne sme biti dosadno.

Hellomagazine.rs Antonio Ahel /ATAImages, Instagram
Tagovi: grupa zana