Bakingemska palata demantuje: Zbog čega osoblje napušta kraljevsku porodicu

Bakingemska palata demantuje: Zbog čega osoblje napušta kraljevsku porodicu

Autor: | 21/10/2017

0

Iako najpoznatija kraljevska porodica deluje savršeno, kada se zatvore vrata najveće britanske palate stvari nisu tako idealne. Prema najnovijim informacijama koje donose strani mediji, osoblje polako napušta kraljicu Elizabetu zbog sve lošijih uslova rada.

– Na celom dvoru se raspoloženje svakim danom samo pogoršava. Ljudi koji su tamo zaposleni rade prekovremeno, a za to nisu plaćeni. Gotovo da nemaju slobodno vreme i ne viđaju svoje porodice. Sve to je previše – rekao je britanskom The Sun-u jedan od saradnika kraljevske porodice.

Tajna dugovočenosti: Šta kraljica Elizabeta jede svakog dana

– Zaključili smo da više ne vredi raditi tamo. Najmanje sedam kuvara dalo je otkaz, plus još neki članovi osoblja. Neki od njih su vrlo iskusni i teško će ih moći zameniti – kaže u nastavku isti izvor i dodaje da je uz nedostatak slobodnog vremena najveći problem preniska dnevnica.

Osim toga, uz njihove regularne dužnosti, svakodnevno im se na teret stavljaju dodatne. Tako na primer ponekad budu i turistički vodiči kroz palatu ili pak prevodioci. Ali najgora stvar je, kažu, to što ih često sele iz jedne palate u drugu.

Kejt Midlton donela odluku kojoj se protive i kraljica Elizabeta i princ Vilijam (video)

Tako nakon završetka smene u Bakingemskoj palati, u kojoj kraljica obavlja formalne dužnosti, odlaze u nekoliko kilometara udaljen dvorac Vindzor, u kojem 91-godišnjakinja najradije obitava u svoje slobodno vreme.

Takođe, nije retkost da se na listi dužnosti, pogotovo kuvarima, nađe i Kensingtonska palata, u kojoj žive princ Vilijam i vojvotkinja Kejt Midlton.

Ovo nije prvi put da se osoblje buni na loše uslove svojih poslodavaca, pa su tako pre dve godine čak pretili i štrajkom. Ali očigledno se uslovi od tada nisu poboljšali.

S druge strane, portparoli kraljevske porodice odbacili su sve ove optužbe rekavši kako nije bilo nikakvih značajnih promena u broju osoblja na dvoru.

Uz probleme kuvara, čini se da kraljevstvo ima problema s višim zvaničnicima, pa su ih tako nedavno napustili i neki sekretari, a najviše je iznenadio odlazak Kristofera Gejta, koji je bio glavni kraljičin sekretar poslednjih 15 godina.

Navodno budući kralj, princ Čarls želi da što više bude uključen u važne kraljevske poslove i da ih preuzme od kraljice u skorije vreme, dok ona to nije odobrila, pri čemu zaposleni ne znaju koga da slušaju.

Hellomagazine.rs Guliver/Getty