Dule Savić sa suprugom došao na Marakanu da bodri Zvezdu i sina Vujadina

Dule Savić sa suprugom došao na Marakanu da bodri Zvezdu i sina Vujadina

Autor: | 19/10/2017

0

Dušan Savić je večeras spreman da sa tribina navija za Zvezdu i za svog sina Vujadina, ali i da se priseti meča koji je igrao pre punih 39 godina.

Fudbaleri Crvene zvezde i Arsenala sastaju se večeras na čuvenoj Marakani. Prvi put Zvezda i Arsenal su se sastali pre 39 godina kada su crveno - beli izbacili "tobdžije." U Beogradu je bilo 1:0, golom Cvjetina Blagojevića, a u revanšu na tadašnjem Hajberiju 1:1.

Gol odluke postigao je Dušan Savić i to posle akcije tima iz Beograda koja je trajala duže od dva minuta i u kojoj rivali nijednom nisu imali kontakt sa loptom. Gol je opisan i u engleskim knjigama koje govore o tehnici i taktici fudbala. Akcija je opisana, kao primer, a savićev poluvolej je predstavljen kao savršen udarac u toj situaciji. Gol koji je utišao Hajberi proglašen je za nejlepši u toj sezoni Kupa UEFA.

 

Dušan Savić je danas 39 godina kasnije dan pre meča na večeru vodio trenera Arsenala Arsena Vengera, sa kojim je prijatelj dugo godina. Dan kasnije je sa suprugom Marinom Rajević - Savić došao na Marakanu da bodri Zvezdu i sina Vujadina, koji je jedna od uzdanica odbrane trenera Vladana Milojevića.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages