Ovacije za Bjelogrlića i “Senke nad Balkanom” u Jugoslovenskoj kinoteci

Ovacije za Bjelogrlića i “Senke nad Balkanom” u Jugoslovenskoj kinoteci

Autor: | 18/10/2017

0

Od nedelje 22. oktobra na Prvom programu RTS-a počinje prikazivanje dugo iščekivane serije „Senke nad Balkanom“, Dragana Bjelogrlića. Tim povodom u Jugoslovenskoj kinoteci okupila se autorska ekipa serije,

Reč je o pretpremijernom prikazivanju pilot epizode dramskog trilera Senke nad Balkanom u susret televizijskoj premijeri na RTS-u. Svojevrsnoj promociji koja se ovog leta dogodila na Sarajevskom filmskom festivalu, Filmskim susretima u Nišu, kao i u Skoplju i Bitolju.

Bjelogrlić o “Senkama nad Balkanom”: To je triler koji ima sve što današnju publiku zanima

-Zanimljivo nam je da gledamo seriju sa publikom. Ono što bi mene zadovoljilo je reakcija kakvu smo dobili u Sarajevu, Nišu i Makedoniji. Tome se nadamo i ovde, istakao je režiser Dragan Bjelogrlić.

-Nije lako snimati u Srbiji, posebno nešto toliko ambiciozno i kada je u pitanju ta epoha jer treba rekonstruisati jedno vreme, ali ako smo uspeli u tome bila je to želja čitavog tima da se snimi jedan film od 11 sati. Pristupili smo tome kad da snimamo film, i estetski i narativno i glumački. Mislim da je to bio najteži zadatak, odnosno da držimo jedan filmski tempo kroz celu seriju, objasnio je Bjelogrlić.

Žarko Laušević
Dejan Lutkić

 

Andrija Kuzmanović
Nataša Ninković
Gordan Kičić
Dejan Bodiroga sa suprugom
Marija Bergman
Miloš Timotijević
Nenad Heraković
Nenad Jezdić i Marko Živić
Nikola Avram
Tamara Krcunović
Žika Jakšić

 

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages/Instagram

Najnovije vesti