Anđelina Džoli i Šarliz Teron na meti kritika: Loše su majke, pustile su decu da se oblače kako žele!

Anđelina Džoli i Šarliz Teron na meti kritika: Loše su majke, pustile su decu da se oblače kako žele!

Autor: | 15/10/2017

0

Anđelina Džoli i Šarliz Teron su mame 21. veka. Dve žene koje se nalaze stepenik iznad rodnih stereotipa i civilizacijskih uštogljenih pravila nisu zaslužile naslove u medijima - Da li je dete Anđeline / Šarliz muško ili žensko?

Jedna od prvih stvari koja se klinicima od malena nameće je da je plava boja za dečake, a roze za devojčice. Zna se ko treba da se igra sa lutkama, a ko sa kamionima i automobilima. Pravila se ne odnose samo na boje i životne izbore već i na dužinu kose, izbor garderobe koja mališane jasno stavlja u određeni društveni kalup. Glumice Anđelina Džoli i Šarliz Teron se ne slažu sa društvenim normama i dopuštaju svojoj deci da se izraze onako kako žele i kako se osećaju.

Paparaco fotografija Šajlo, ćerke Anđeline Džoli, u medijima je plasirana sa naslovom - da li je ovo dečak ili devojčica? Podrugljivi komentari da je u pitanju "devojčica koja tripuje da je Džastin Biber" i "šta to nosi jer izgleda kao skejter" su pokazatelj koliko nas je rodna stereotipizacija ubila u pojam.

Nažalost, ništa bolje nije prošao Džekson, sin Šarliz Teron, zbog kojeg je glumica anatemisana kao loša majka jer njen sin ima dugačku kosu i oblači stvari koje "ne priliče dečacima".

A post shared by Showbizon (@show_bizon) on Jan 19, 2017 at 8:04am PST

Zabrinuti dušebrižnici ne prestaju sa komentarima na račun dece poznatih mama. Čuvena iz naroda kaže - odelo ne čini čoveka, pa ćemo u ovom slučaju zaključiti i složiti se sa psiholozima koji smatraju da deca prolaze kroz razne faze u ranom detinjstvu i tinejdžerskom periodu. To što nose klinci Anđeline i Šarliz nije ničiji posao, već samo njihov.

hellomagazin.rs guliver/getty

Najnovije vesti