Strast, skandali i prevara: Ljubavna priča Viktorije i Dejvida Bekama

Strast, skandali i prevara: Ljubavna priča Viktorije i Dejvida Bekama

Autor: | 14/10/2017

0


Dejvid  i Viktorija Bekam u braku su 18 godina, a njihova ljubavna priča asocira na jedan dobar filmski scenario. U periodu kada su se upoznali Dejvid je već bio uspešan fudbaler Mančester Junajteda, a Viktorija članica grupe "Spice girls".

 

- Ako me ne nazoveš, sledeći put kad te vidim udariću te u nezgodno mesto, pripretila je Viktoria Adams sramežljivom Dejvidu Bekamu, mašući mu dok je 1997. godine napuštala klupske prostorije na stadionu Mančester Junajteda. Bio je to već drugi put da je Viktorija došla na njegovu utakmicu. Prvi put Bekam je propustio priliku da uzme njen broj telefona, ali ovaj put Viktorija je sa svojim menadžerom nakon utakmice došla u VIP salon i susret s Dejvidom bio je neizbežan. Ipak, njihovo upoznavanje nije bio tek slučajni romantični trenutak.

Viktorija je morala da bude sa Bekamom

Pop guru Fuler  video je u Vitoriji veliki potencijal i jednostavno joj naredio da mora pronaći nekog vrlo slavnog i uspešnog.

- Vidim te s nekim vrlo poznatim, mislim da je neki slavni fudbaler ono što ti treba u ovom trenutku.
Iako je bila sumnjičava prema fudbalerima jer joj je njihovo prenemaganje bilo oduvek odbojno, glad za slavom je prevagnula. Želela je da bude, kako je jednom i sama priznala novinarima, slavna kao "Persil za pranje rublja".

Fuler nije morao previše dugo da razmišlja i ulaže previše truda kako bi najperspektivnijeg fudbalera Mančester Junajteda namamio u okrilje žene koja će uskoro postati njegova supruga.

Slabašno poznavanje fudbala Viktorija je spretno prikrila uopštenom pohvalom upućenom Bekamu:  -Odlična igra, Dejvide!- na što joj je on ljubazno odgovorio: -Drago mi je da si uživala, Viktoria!-

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on Jul 3, 2017 at 11:42pm PDT

Postali su ludo zaljubljeni

Pristojno izgovorena rečenica otopila je njen pomalo tvrdi stav i ona je poželela da ponovno sretne fudbalera. A on je bio jednako šarmiran njenim ponašanjem. Uostalom, lepa pevačica zapala mu je za oko nekoliko meseci pre susreta uživo. Prvi put primetio je kada je u hotelskoj sobi gledao televiziju dok se na MTV-u vrteo spot pesme "Say You'll Be There2.

U njemu Spajsice, u tesno pripijenim kombinezonima, okružene futurističkom scenografijom, barataju hladnim oružjem, pevajući svoju pesmicu, a Dejvid je kratko komentarisao:  -Stvarno mi se sviđa ona u crnom kombinezonu s bob frizurom- Bila je to naravno Viktorija. Išao je čak tako daleko da je sestri naredio da gleda emisiju "Smash Hits" kako bi saznala Viktorijino prezime i njene omiljene londonske klubove.

Za prvi izlazak vozili su se u njenom novom  kabrioletu i večerali u kineskom restoranu u severnom predgrađu Londona. Prvi put poljubili su se u još manje romantičnom okruženju – na javnom parkingu u londonskom East Endu. Uskoro su postali ludo zaljubljeni. Dejvid je na kolenima zaprosio Viktoriju u Rookery Hall hotelu. Međutim, Viktorijin najdraži prsten s dijamantom koji mu je pre toga detaljno  opisala, zasjao je na njenoj ruci nekoliko dana kasnije.

- Bili smo uzbuđeni kao deca - prisetila se kasnije Viktorija tog važnog trenutka.

Vest o trudnoći je promenila sve

Ubrzo zatim uselili su se u penthaus, a Viktorija je krenula na turneju po Americi. Razlozi njenih naizmenični mučnina i iscrpljenosti ubrzo su otkriveni. Bila je u drugom stanju što je još više učvrstilo njenu i Dejvidovu vezu.

Nekoliko dana kasnije Bekam je iskoristio kratki predah nakon utakmice protiv Argentine, seo u avion i odleteo za Njujork kako bi tamo bar na kratko bio s budućom suprugom. Devet meseci kasnije, u londonskoj bolnici rodio im se prvi sin – Bruklin.

Viktorija i njena mama imale su u planu još jedno veliko slavlje. Odmah nakon Bruklinovog rođenja unajmile su vrhunskog stručnjaka za skupocene proslave, kojem su dale u zadatak da organizuje venčanje decenije. Odabrali su i lokaciju – Dvorac Luttrellstown nedaleko od Dablina i ugovorili ekskluzivne fotografije i reportažu sa "OK" magazinom za milion funti. Venčanje je koštalo oko milion evra, ali ostao je utisak da je sve bilo iscenirana predstava za javnost.


Drugog sina Romea Viktorija je rodila 2002. godine, a godinu dana kasnije Dejvid je dobio ponudu života -španski klub Real Madrid ponudio je 25 miliona funti za njegov prelazak. Niko nije ni sanjao da će taj potpis biti gotovo sudbonosan za njihov brak. Iako je on uporno tvrdio da je i dalje fasciniran Viktorijinom lepotom i svim onim što je bila dok je bila u zenitu slave i popularnosti, te da je još više ceni od kada se posvetila porodici i životu u njegovoj senci, Dejvid je sve manje bio zainteresovan za svoju suprugu koja mu više nije imponovala kao nekada.

Afera u Madridu

U novoj sredini menadžeri su mu odmah dodelili osobu koja je bila zadužena da mu olakša svakodnevno funkcionisanje. Bila je to ćerka diplomate, Rebeka Lus. Pametna i zgodna, od prvog trenutka obasipala je svog novog šefa pažnjom koja mu je toliko nedostajala i dan za danom između njih se sve više brisala granica između poslovnog i privatnog odnosa. Prvi put fotografi su ih zatekli 18. septembra 2003. u madridskom noćnom klubu Ananda. Nakon objavljenih fotografija na kojima Rebeka i Dejvid ćaskaju poput intimnih prijatelja, Bekamovi su hitno izdali saopštenje za medije u kojoj poriču bilo kakve probleme u svom braku. Ipak,  mnogo kasnije, kad je afera već bila na vrhuncu, saznalo se da su iste večeri Dejvid i Rebeka zajedno napustili klub i uputili se u njegov apartman u hotelu Santa Mauro. Viktorija je pretila Rebeki. Nekoliko sati kasnije ona je napustila njegov apartman. Iduće veče opet su se sreli u tapas-baru. Svedoci su tvrdili da su se čitavo veče dodirivali nogama ispod stola, a nakon večere ponovno su se vratili u hotel. Nekoliko dana kasnije njihova veza nije više bila tajna.

A post shared by Dan (@danimaldandavies) on Sep 22, 2014 at 5:20am PDT

Čim je to saznala Viktorija je besno nazvala Rebeku i zapretila joj da se drži podalje od Dejvida, pa je Lusova uskoro dobila u agenciji novi angažman. Ipak,  par se ponovno sreo 22. septembra 2003. u prostorijama Real Madrida na proslavi Ronaldovog rođendana. Iako su na parti stigli odvojeno i tokom večeri izbegavali bilo kakav kontakt, nakon slavlja su se zajedno uputili do Bekamovog hotela. Izvor tvrdi da te večeri nisu vodili ljubav, ali da je među njima ipak bilo seksualne privlačnosti. Tri meseca kasnije, nekoliko dana pre poslednje utakmice u Madridu, par je opet proveo nekoliko sati u njegovom hotelskom apartmanu. Konačni razlaz s Rebekom najavio je Dejvid tako što je napustio njenu agenciju SFX i pridružio se PR agenciji koju je angažovala Viktorija. Ali i nakon toga nastavili su da razmenjuju poruke eksplicitnog  sadržaja.

Konačno, Rebek je izgubila strpljenje i progovorila je za medije. Bilo je to uoči božićnih praznika, kad se Viktorija s decom, svojim roditeljima, sestrom i Dejvidovim roditeljima pripremala za zimovanje. Na sam dan putovanja skandal je eksplodirao, a novinari su požurili na aerodrom  da isprate Viktoriju i porodicu. Vidno bleda i bez šminke s velikim tamnim naočarima koje nije skidala, prošla je pored njih noseći u naručju mlađe dete. Svi su se ukrcali u avion za Ženevu, a putnici su svedočili su da je Viktorija provela let u suzama, gledajući kroz prozor, dok je sestra tešila. Dok se vozila prema aerodromu razgovarala je s prijateljicom telefonom i analizirala poruke koje je njen suprug slao Rebeki i koje više nisu bile deo njihove intime.

U vezi Rebekinog istupa oglasio se i Dejvid. Uoči leta za Švajcarsku preko je poručio:
- Poslednjih meseci čitao sam presmešne tekstove o svom privatnom životu. Ono što je jutros objavljeno samo je još jedan primer. Istina je samo da sam srećno oženjen i imam predivnu ženu i decu. Nema nikakve treće osobe koja bi promenila ove činjenice.

Nije htela da odustane od ljubavi

Čak i nakon površne analize ove izjave bilo je jasno da nije demantovao Rebekine izjave. S druge strane Viktorijini prijatelji tvrdili su da njoj nije ni na kraj pameti da olako zatraži razvod od Bekama, te da planira da se bori za njega do poslednjeg daha. Tako je i bilo. Bekamovi su odlučili da spasu brak. Već sledeće godine Viktorija je ponovno ostala u drugom stanju, pa je i treće dete – Kruza Dejvida rodila 2005. godine u Madridu.

Ali u braku je i dalje bilo trzavica

Dve godine kasnije svi zajedno preselili su u Los Anđeles jer je Bekam potpisao ugovor s tamošnjim klubom Galaxyjem. Iako je sad već i Dejvidova karijera polako bledela, njihov dolazak u LA popraćen je pravim medijskim stampedom. Na Beverli Hillsu su kupili veliko imanje vredno 22 miliona dolara s brojnim obezbeđenjem. Inicijalni intervju u modnom magazinu 'W' za koji su se oboje fotografisali u donjem rublju, Viktorija je iskoristila da svetu objavi kako je Dejvidova afera s Rebekom ojačala njihov brak.

A post shared by Makpal Anetova (@makpalanetova) on Aug 28, 2017 at 10:02am PDT

Samo godinu dana kasnije, 2011. Bekamovi dobijaju ćerkicu Harper. Dve godine kasnije Dejvid se zauvek oprostio od fudbala.

Bekamovi danas važe za jedan od najskladnijih parova, posećeni su deci i uživaju u svakom prodičnom trenutku. A popularnost su i te kako uspeli da održe i unovče.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram