Zorica i Cile Marinković presrećni: Naša Danica je uspešan umetnik, a sada je postala i princeza

Zorica i Cile Marinković presrećni: Naša Danica je uspešan umetnik, a sada je postala i princeza

Autor: | 09/10/2017

0

Naš poznati slikar Milan Cile Marinković i njegova supruga Zorica Beba, čija se kćer jedinica Danica u subotu u Sabornoj crkvi u Beogradu udala za princa Filipa Karađorđevića, presrećni su što je njihova mezimica pronašla pravu ljubav...

- San svakog roditelja je da svoje dete izvede na pravi put. Danica je uspešan umetnik, a sada je postala i princeza. Šta bi moglo lepše da se poželi? Puno mi je srce. Želim njoj i Filipu svu sreću u životu - kaže za Novosti uzbuđeni tata Cile, koji je, kao što je običaj, u crkvi na venčanju ponosno i emotivno ispratio svoju kćerku do oltara.

Radosna je i majka Beba:

- Emocije i uzbuđenje su mnogo jaki. Utisak venčanja u Sabornoj crkvi s patrijarhom Irinejom je prizor za pamćenje. Radujemo se što je Danica postala član velike porodice Karađorević. Kao majci, najdraže mi je što postoji velika ljubav između Danice i Filipa.

Marinkoviće su zatekli baš u trenutku kada su se opraštali od svoje Danice, jer je prinčevski par u nedelju otputovao na medeni mesec.

- Pre toga smo imali svečani prijem u Starom dvoru za veliki broj uglednih zvanica. Sve je bilo izuzetno dobro organizovano - priča Cile kako je protekao dan posle velikog slavlja.

Ističe naš poznati umetnik i kako je to biti u društvu krunisanih glava.

- Sve su to izuzetne ličnosti i uzbudljivo je s njima razgovarati - iznosi svoje utiske naš veliki slikar i kaže da će to sada pozitivno uticati i na njegovu inspiraciju.

- Sada se okrećem još žešće slikarstvu! Dogodili su se mnogo lepi trenuci u životu, pun sam stvaralačkog naboja.

Cile, kao predstavnik Srbije, sa dve slike, “Otkriće” i “Lejlin potret”, trenutno izlaže u nemačkom gradu Triru na postavci “Umetnost ne poznaje granice”, povodom obeležavanja 25. godišnjice Akademije evropskog prava (ERA). Francuski likovni kritičar i kustos izložbe Kristijan Norbergen ocenio je Cileta kao jednog od najznačajnijeg predstavnika savremenog ekspresionizma u Evropi.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages

Najnovije vesti