Klaudija Šifer: Trudila sam se da budem Supermen, ali u stvarnom životu sam bila Klark Kent

Klaudija Šifer: Trudila sam se da budem Supermen, ali u stvarnom životu sam bila Klark Kent

Autor: | 09/10/2017

0

Poslednje veče modnog spektakla u Milanu Donatela Versaće posvetila je svom pokojnom bratu Đaniju. Od njegove smrti nas deli 20 godina i to je bio savršen povod da se na jednom mestu, posle mnogo godina, okupe prvobitne Đanijeve muze i legendarni supermodeli - Karla Bruni, Klaudija Šifer, Naomi Kempbel, Sindi Kraford i Helena Kristensen.

Publika je bila u transu, niko se nije odvajao od svog fotoaparata, jer su svi nameravali da ponesu svojim kućama ovaj istorijski trenutak sa modne piste.

I, same dame na pisti probudile su neke stare uspomene - koje Klaudija Šifer (47) naziva pravim "školskim".

- Između nas postoji neverovatna veza, zbog svega što smo proživele zajedno. Tako da, kad se vidimo, to deluje poput školskog okupljanja. A, skoro, kao da vreme i nije teklo od tad - rekla je Klaudija Šifer, koja priznaje da su je čuvali kao da je rok zvezda, kao i njene koleginice.

Danas je situacija malo drugačija, a retko koji model ima to iskustvo.

- Uvek sam mislila da je sve to urnebesno. Trudila sam se da budem supermen, ali u stvarnom životu sam bila Klark Kent - rekla je Šiferova, koja je sa 17 godina, zapravo, bila jedna introvertna tinejdžerka i ćerka advokata.

 

Nju su otkrili u diskoteci u Dizeldorfu i u ranoj karijeri jedva da bi progovorila po koju reč na snimanju.

- Kada sam rekla prijateljima da idem u Pariz da budem model, svi su se smejali. 'To je smešno, pa ti nećeš moći da opstaneš tamo tako stidljiva'. Zaista, jesam bila takva. Ali, onda sam shvatila. Kada me našminkaju ja se nisam osećala kao Klaudija, devojka iz malog grada, i mogla sam da radim neverovatne stvari - navodi ona.

Klaudija je danas već veteranka modne industrije i veoma je ponosna na svoje naslednice.

- To je sad potpuno drugi svet. Volim Điđi i Belu, one su neverovatne i prosto je fantastično što imaju ogroman broj "pratilaca". Teško je uporediti nas i njih, jer one imaju lični uspeh i u digitalnom svetu. A, njima je još teže nego nama, jer je tako mnogo konkurencije danas. Ali, hvala Bogu na društvenim mrežama, jer tu mogu da pokažu ko su i šta su, zaista, da naprave maltene platforme za sebe. Veoma sam srećna što mogu da kažem: 'Isključujemo se, ovo je sada sve vaše' - kaže modna legenda Klaudija Šifer, koja je svoju manekensku karijeru zamenila majčinstvom. Pre 15 godina je sišla sa scene, revija Iv Sen Lorana 2002. godine bila je njena oproštajna.

Danas je Klaudija mama Kaspera (14), Klementine (12) i Kosima (7) i uživa u srećnom braku sa ocem svoje dece režiserom Metjuom Vonom.

Ove jeseni proslavila je 30 godina uspešne karijere, lansirala je knjigu, liniju proizvoda za šminkanje i negu, kao i odeće.

Srećna je što nije prihvatala sve ponude, iako su joj prijatelji rekli da je "luda" što odbija neke poslove. Razlog je taj što sada sve radi iz "zabave" i nije joj cilj da zaradi "još novca".

- Kao mlada želela sam da budem na vrhu, a kada sam do njega došla učinila sam sve da tu i ostanem. Nikada se nisam žalila ni zbog čega. Ako su želeli da radim celu noć, to sam i činila. Nikada nisam odbila posao da bih otišla na rođendan nekog prijatelja ili na odmor. Radila sam. I, to se isplatilo. Radila sam veoma, veoma teško, tako da sada mogu da radim samo ono što mi se sviđa i da pristajem samo na one ponude na koje želim. To je odlična pozicija, ali da biste došli do nje morate da budete istrajni - savetuje Klaudija Šifer.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: klaudija šifer