Nemački mediji tvrde: Boris Beker duguje više od 60 miliona evra, rasprodaju mu se čak i trofeji?

Nemački mediji tvrde: Boris Beker duguje više od 60 miliona evra, rasprodaju mu se čak i trofeji?

Autor: | 05/10/2017

0

Kako pišu nemački mediji, Boris Beker, legenda svetskog tenisa, u dugovima je do grla. Dužan je 61 milion evra i novac mu je potreban hitno. Prodaje sve što je ikada osvojio, pa i sva tri trofeja za pobednika Vimbldona.

Kraj je 80-ih godina. Tačnije 1989. Boris Beker osvojio je Rolan Garos, Vimbldon i US Open. Jedino što mu je te godine nedostajalo bio je Australian Open. Novca je imao u izobilju, devojke su ga opsedale... Njegovo bogatstvo procenjivalo se na 100 miliona evra, a kako je reč o Nemcu, mnogi su verovali da cifra može samo rasti...

Trostruki osvajač Vimbldona u teniskoj karijeri je zaradio oko 63 miliona dolara od turnira i sponzorskih ugovora, a ostatak kroz televizijske angažmane i retke poslovne uspehe.

Danas, 28 godina kasnije, Boris Beker je bez novca. Evra. Dolara. Čega god hoćete... Kada je pre tri meseca objavio bankrot i dug od 3,5 miliona evra, mnogi su se zaprepastili. Ali to je bio tek vrh sante leda.

Nemački magazin Bunte otkrio je ukupan iznos duga, a on zvuči neverovatno - 61 milion evra!

 

Beker se prvi put oženio u decembru 1993. Supruga se zvala Barbara Feltus, s kojom je dobio dvoje dece, Nou Gabrijela i Elijasa Baltazara. Razveo se 15. januara 2001., a žena mu je odmah uzela 14, 5 miliona eura. Nek' se nađe. Potom je ruskom modelu platio tri miliona evra jer je s njim zatrudnela.

Bilo je to u jednom restoranu u Londonu, pa ga je čašica previše i želja za seksom, stajala tri miliona evra. Onda je neko vreme 'visio' s Alesandrom Mejer, pa mu je i ona nešto uzela... Uglavnom, bio je drag ženama, a još draži nakon razvoda.

Na kraju se oženio s holndskim modelom Lili (41), s kojom je i danas u braku, ali pitanje je do kada. Malo je svetskih modela koje su sa muškarcima bez 'dinara' u džepu.

Podsetimo, Beker je zarađenih 100 miliona evra prokockao i lošim investicijama. Najviše je pogrešio kada je uložio ogroman novac u sumnjiv biznis s naftnom kompanijom u Nigeriji.

 

Zbog duga je u toku rasprodaja Bekerove imovine, uključujući i njegove trofeje. Aukciju će voditi aukcijska kuća Wyles Hardy & Co. koja radi procenu svih Bekerovih trofeja. Još ranije su mu oduzeta četiri skupocena sata.

Danas je Beker šef sektora za tenisere u Nemačkom teniskom savezu, ali plata mu nije ni blizu dovoljna da vrati sve dugove. Posebno ako je istina ovo što je Bunte otkrio...

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages
Tagovi: boris beker

Najnovije vesti