Bojana Krsmanović: Ne volim komplimente

Bojana Krsmanović: Ne volim komplimente

Autor: | 05/10/2017

0

Pre nekoliko meseci našla se među sto najseksepilnijih žena sveta, rame uz rame sa Irinom Šajk, Adrijanom Limom, Kendal Džener, Điđi Hadid, Alesandrom Abrosio i još nekim slavnim lepoticama i sirenama današnje modne industrije. Značajni angažmani koje dobija u poslednje vreme otkrivaju da je Bojana Krsmanović izuzetno traženo lice svetske modne scene. Naslovne strane prestižnih magazina i kampanje za popularne brendove postale su svakodnevica zanosne Beograđanke, koja je odlučila da karijeru nastavi u Njujorku.

- Veoma sam ponosna na sve što sam do sada radila i što su mi se te prilike ukazale. Najvećim uspehom smatram odlazak u Njujork. Ranije nisam bila psihički spremna, mislila sam da je to nedostižno, ali onda sam shvatila da je sve moguće postići ukoliko ne odustajete i radite na sebi - objašnjava lepa manekenka kojoj su dali nadimak "srpska Sindi Kraford".

A post shared by Bojana Krsmanovic (@bokicaboba) on May 27, 2017 at 1:02pm PDT

Prošlog leta slikali ste se za specijalno izdanje magazina “Sports Illustrated”, čije su stranice rezervisane samo za odabrane lepotice. Koliko vrata vam je otvorila ta saradnja?

- Bila sam presrećna kada su mi javili da sam prošla kasting jer se jedan od mojih velikih snova ostvario. Ušla sam u uži izbor od pet devojaka, što je svakako uspeh jer, bez obzira na krajnji rezultat, svaka dobija ogroman publicitet.

Veliki deo godine provodite u Njujorku, centru sveta i modnoj metropoli. Kako se tamo odvijaju vaše aktivnosti, s obzirom na prilično žestoku konkurenciju?

- Konkurencija je jaka. Ipak, tamo dobijam najviše poslova, tu je moja baza i agencija zahvaljujući kojoj su me angažovali mnogi klijenti.

Izgleda da je era mršavica prošla i da svet mode na pijedestal ponovo vraća obline kao simbol ženstvenosti. Imate li i vi takav utisak?

- Da, obline su ponovo postale aktuelne. Više se vodi računa o zdravom životu i sportu, a trenutno su najtraženije fit devojke.

Pored vašeg imena često stoji laskava titula seks-simbol. Da li vam to prija?

- Ne volim komplimente, ali i oni su sastavni deo mog posla. Naravno, laska mi kad pročitam tako nešto o sebi.

Imali ste priliku da upoznate neke od najlepših žena današnjice, supermodele kao što su Irina Šajk i Điđi Hadid, holivudske zvezde, elitu u modnom svetu. Kakav su utisak ostavili na vas?

- Uglavnom su svi prirodni i skromni. Niko me nije razočarao, niko nije pokazao ni najmanju dozu arogancije. Iz toga se može zaključiti da su te osobe uspešne, ostvarene i zadovoljne sobom.

Da li su profesionalne ambicije bile kamen spoticanja preko kojeg nije mogao da pređe vaš bivši dečko Filip?

- Trenutno sam posvećena karijeri i najveći deo godine provodim sa one strane Atlantika. Nisam imala vremena da dolazim u Beograd i da održim emotivnu vezu.

S obzirom na česta putovanja i brojne obaveze, jeste li uspeli da privedete kraju studije?

- Da, diplomirala sam marketing. Studije su bile nešto što sam jednostavno morala da uradim, jer se ne bih osećala kompletnom da sam ih zapostavila. Oduvek sam volela da učim, a u školi sam bila pravi mali štreber.

Kako održavate liniju? Koliko su vam važni zdrava ishrana i sportske aktivosti?

- Nastojim da se pravilno hranim i da se bavim sportom. Zahvaljujući tome dobro se osećam i zadovoljna sam sobom. Ne držim dijete, ali se trudim da namirnice koje unosim budu bogate proteinima i vitaminima. Odlazim i u teretanu, tri-četiri puta nedeljno.

A post shared by Bojana Krsmanovic (@bokicaboba) on Sep 27, 2017 at 2:56am PDT

Pratite li trendove ili oni prate vas?

- Tokom dana nosim garderobu u kojoj se osećam prijatno, a za večernje prilike se oblačim elegantije. Modu ne pratim slepo, mada se u svakom trendu može pronaći neka lepa ideja.

Koji komad garderobe je vaš večni favorit?

- Nijednu sezonu ne mogu da zamislim bez džinsa, koji nosim u svim prilikama. Njegova prednost je u tome što može da se kombinuje sa različitim komadima.

Imate li neki poseban bjuti ritual?

- Vodim računa o koži jer smatram da je presudna za lep i zdrav izgled. Zato je redovno čistim i hidriram, a jednom mesečno podvrgavam se profesionalnim kozmetičkim tretmanima da bih je osvežila.

Šta vam se posebno dopada kod brenda “Bonatti”, čije ste novo zaštitno lice?

- Obožavam veš, a „Bonatti“ ima mnogo senzualnih komada, na primer, od satena, čipke i ostalih atraktivnih materijala koje volim. Brend me je, pre svega, oduševio kvalitetom i kolekcijama koje prate aktuelne svetske trendove. Zadovoljstvo je biti zaštitno lice takve robne marke.

Snežana Ilić Bonatti arhiva-kolekcija jesen/zima 2017