Goran Ivanišević: Bio sam izgubljen, rođenje ćerke me je spasilo

Goran Ivanišević: Bio sam izgubljen, rođenje ćerke me je spasilo

Autor: | 03/10/2017

0

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević u razgovoru za italijanski magazin "Il Sole 24 Ore" osvrnuo se na svoju pobedu u Vimbldonu 2001.godine ali i na neke od poraza koji su mu jako teško pali

Iako se profesionalnim tenisom ne bavi već jako dugo Goran Ivanišević je uvek zanimljiv sugovornik. Naravno, u razgovoru s njim uvek je neizbežno pitanje o osvajanju Vimbldona 2001. godine gde je stigao kao 125. igrač sveta. U istorijskom finalu, koje je zbog lošeg vremena prebačeno na ponedeljak, nadigrao je Australijanca Patrika Raftera.

Goran Ivanišević potvrdio veridbu sa Nives: Sijam od sreće

-Moj život ne bi bio isti da nisam osvojio Vimbldon. Neko mi je jednom rekao kako je u sportu najvažnija igra, ali to nije istina. Seća li se iko gubitnika u finalu? Do tog ponedeljka u Vimbldonu bio sam samo drugi, imao sam tri srebrne medalje. Ni ja se ne sećam tih prokletih izgubljenih finala, a igrao sam u njima, rekao je 46-godišnji Ivanišević i dodao

A post shared by Ece Oğultürk (@eceo) on Aug 22, 2017 at 1:41am PDT

-Od moje pobede u Vimbldonu prošlo je 16 godina, ali me ljudi i danas zaustavljaju na ulici i prisećaju se tog 16. gema petog seta. Bolovi u ramenu bili su nepodnošljivi. Rame me toliko jako bolelo da nakon mečeva doslovno nisam mogao podići ruku. I nakon operacije 2002. godine stanje se nije mnogo popravilo jer sam i dalje osećao bolove. Na koncu sam odlučio da prekinem profesionalnu karijeru, a imao sam 32 godine. Osećao sam se izgubljeno, nisam znao što bih drugo u životu radio. Nestalo je stresa i svega onoga što me pratilo tokom karijere. Srećom, 2003. mi se rodila ćerka i to me je spasilo, iskreno je rekao Ivanišević.
Posebna tema razgovora bio je tadašnji svetski broj jedan Pit Sampras protiv kojeg je Ivanišević u karijeri igrao 18 puta.

-Sampras mi je uništio život, ali volim ga. On je veliki šampion i dobar momak. Istina, izgubio sam puno polufinala i finala protiv njega. Mrzim ga, ali iz sportske perspektive. Njegov borbeni duh i psihička snaga bili su ključni za njegov uspeh, završio je Ivanišević.
Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram