Mejkap za venčanje: 10 grešaka koje morate da izbegnete ako ste buduća mlada

Mejkap za venčanje: 10 grešaka koje morate da izbegnete ako ste buduća mlada

28/09/2017

0

Bez obzira na to koliko se inače šminkate ili kakvo venčanje planirate, svim mlada jedno je zajedničko - sve žele da im taj dan mejkap bude besprekoran. Evo deset grešaka koje svakako morate izbeći ako ne želite dodatan stres s neuspelom šminkom u najvažnijem danu.

1. Ne razmišljate o mejkapu dovoljno rano
Iako možda mislite kako vam u celokupnom svadbenom planiranju mejkap zahteva najmanje vremena za razmišljanje, u zabludi ste jer njega morate početi da planirate čim odaberete haljinu. Kada imate venčanicu, onda znate i temu cele svadbe i njoj prilagodite i mejkap te u glavi sve stavite zajedno kako bi videli kako će to sve izgledati u celini.

2. Preskočili ste probno šminkanje
Nikako ne smete izbeći probno šminkanje. Zakažite ga nekoliko meseci pre venčanja kako bi bili sigurni da je taj look baš onaj koji želite. Imajte potpuno isplaniran celokupni mejkap i da ga izložite šminkerki. Najbolje bi bilo da dođete s fotografijama kako bi joj sve bilo potpuno jasno. Nakon što ste obavili probno šminkanje dobro se pogledajte pod svim mogućim osvetljenima kako bi bili sigurni da u svim uglovima izgledate onako kako želite.

3. Idete na kozmetičke tretmane pre venčanja

Ovde pričamo o agresivnim tretmanima te tamnjenju kože ili izbeljivanju zuba. Na takve tretmane nemojte ići nekoliko nedelja pre svadbe jer uvek nešto može poći po zlu pa je bolje da izbegnete neprijatno crvenilo i bubuljice.

4. Isprobavate nešto novo
Naravno, svi želimo da zablistamo na dan svadbe, ali to nije trenutak za eksperimentisanje s mejkapom koji do sada niste isprobali i ne znate hoće li vam stajati. Držite se onoga za što znate da vam stoji kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

5. Preteški mejkap
Iako je logično da će svadbeni mejkap biti teži nego onaj za svaki dan, morate paziti da osoba koja vas šminka, šminkerka ne pretera s količinom i brojem proizvoda kako ne bi izgledali kao da imate masku i kako bi vas mladoženja ipak prepoznao. Kao što smo gore već spomenuli, svakako jasno naglasite kakav look želite postići kako ne bi bilo zabune u razumevanju sa šminkerkom.

6. Ne koristite vodootporni mejkap na očima
Između suza i znoja od plesa i stresa postoji velika šansa da će vam se maskara ili tuš razmazati pa svakako naglasite osobi kod koje se šminkate da želite da koristi vodootporne proizvode jer ćete tako biti sigurni da će vam sve stajati na mestu.

7. Previše hajlajtera

Da, znamo da želite izgledati doslovno sjajno na svom najvažnijem danu, ali nekada je manje - više. Tanka je linija između zdravog sjaja i masnog sjaja. Istaknite svoje jagodice, sredinu nosa i unutrašnje uglove očiju, a ostalo ostavite bez sjaja kako ne bi preterali.

8. Zanemarujete svoje telo
Ako imate haljinu bez rukava ili s dubokim dekolteom obratite pažnju na to da nemate oštar prelaz između lica i vrata. Neka vam sve bude lepo pokriveno kako bi se boje stopile jedna s drugom. Takođe na izložene delove kože nanesite lagani losion kako vam ne bi delovali suvo i perutavo.

9. Ne pokrivate lice kada oblačite svoju haljinu
Ako imate haljinu koju oblačite kroz noge, zanemarite ovaj savet, ali ako je navlačite preko glave, svakako preko lica prebacite tanku gazu ili peškir kako bi zaštitili haljinu od neželjenih mrlja mejkapa.

10. Ne popravljate šminku tokom dana
Ovo je zadatak za vašu kumu. Ona će uz sebe imati torbicu pa u nju spremite i svoj ruž ili sjaj i puder u prahu. Te dve stvari mogu činiti veliku razliku i svakako ih nemojte zaboraviti jer ruž vam neće trajati ceo dan, a i nos će vam se sigurno zasijati pa će trebati popravke.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock

Pročitajte još

Najnovije vesti