Kustendorf poneo laskavu titulu "The Coolest Film festival in the World 2017"

Kustendorf poneo laskavu titulu "The Coolest Film festival in the World 2017"

Autor: | 25/09/2017

0

Filmski i muzički festival Kustendorf našao se među dvadesetpet “The Coolest Film Festivals in the World” u 2017. godine, prema mišljenju jednog od najčitanijih filmskih portala u Americi, Moviemaker. Ovo je drugi put da se Kustendorf nalazi među najboljim festivalima koje biraju renomirani filmski radnici: scenaristi, reditelji, producenti, kritičari, itd.

“Festivali na našoj listi Coolest Film Festival in the World 2017, dolaze u svim oblicima i veličinama ali svi imaju jednu zajedničku tačku – imaju ono nešto izuzetno zbog čega posetioci ne žele da odu” – obrazložio je svoju odluku Moviemaker.

“Na Kustendorfu vreme staje. Totalno vas opčinjavaju neverovatni međunarodni filmovi, stalne žurke i druženja sa ljudima, kao i fenomenalne priče filmskih majstora.” –  objašnjava Moviemaker zašto je uvrstio Kustendorf u svoju selekciju i dodaje: “Srpski autor i dvostruki dobitnik Palm d'Or, Emir Kusturica predsedava zabavom, dovodeći uzore kao što su Johnny Depp, Alfonso Cuaron i Andrei Konchalovski za retrospektive i otvorene panel diskusije.”

Filmski i muzički festival Kustendorf koji je osnovao naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica, održava se svake godine u januaru na Mećavniku a ove godine obeležio je desetogodišnjicu postojanja. Pored velikog broja istaknutih autora i studenata iz celog sveta, Kustendorfu prisustvuju i predstavnici brojnih medija iz zemlje i inostranstva među kojima su najistaknutiji filmski i turistički magazini kao što su Cineaste, Cineurope, Moviemaker, LonelyPlanet, Variety i mn.dr.

Pored Kustendorfa, na Mećavniku se održavaju još dva festivala, letnji festival klasične ruske muzike “Boljšoj” koji se u julu održao po peti put a od prošle godine, uspešno je startovao i “Jesenji pozorišni festival”. Svi festivali imaju za cilj prožimanje energije i iskustva proslavljenih i mladih umetnika.

hellomagazin.rs Kustendorf/Promo

Najnovije vesti